Eerste elftal

KNVB past regels overname van clubs aan: “Dit is het enige goede aan dit dossier”

KNVB past regels overname van clubs aan: “Dit is het enige goede aan dit dossier”

De KNVB gaat de regels omtrent het overnemen van voetbalclubs veranderen. De bond wil ervoor zorgen dat het overnameproces sneller verloopt. Met die reden maakt de KNVB het mogelijk om direct externe accountantskantoren in te zetten bij een overname van een voetbalclub, zo meldt NRC Handelsblad.

De bond controleert sinds afgelopen zomer vooraf of een investeerder wel voldoende geld heeft om de club over te nemen. Ook kijken ze of het geld via een legale manier verkregen is. Kakhi Jordania wacht hierdoor al acht maanden tot hij FC Den Bosch kan overnemen.

Toen afgelopen zomer bekend werd dat Jordania FC Den Bosch wou overnemen is de KNVB direct gaan onderzoeken of het geld van Jordania op de juiste manier verkregen is. Omdat ze er niet uitkwamen hebben ze accountantskantoor Grant Thornton ingezet. Momenteel wacht FC Den Bosch op goedkeuring van de licentiecommissie van de KNVB, die opnieuw uitgesteld is.

[google]

"FC Den Bosch zit erg lang in onzekerheid", vertelt Kees Boetekees, bestuurssecretaris van de KNVB, in gesprek met NRC. "Ik snap dit dit ongelooflijk vervelend is. Dat is mede de reden dat we de regels gaan aanpassen."

"Het onderzoek duurt oneindig lang en het heeft de club beschadigd", reageert Paul van der Kraan, de huidige algemeen directeur van FC Den Bosch. "Studeerkamergeleerden die iets verzinnen wat in de praktijk niet werkt. Dit is een verloren seizoen voor FC Den Bosch. We hebben een jaar stilgestaan. Het enige goede aan dit dossier is dat de regels nu worden aangepast", besluit hij.

Van der Kraan gaat volgende week aan de slag als algemeen directeur bij FC Twente. In eerste instantie zou de 65-jarige directeur zich pas aansluiten bij zijn nieuwe club wanneer de overname van FC Den Bosch rond was.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties