Eerste elftal

KNVB pleit voor kwaliteitseisen eredivisievelden

KNVB pleit voor kwaliteitseisen eredivisievelden

Met het uitgeleidden van de 'Russiche Beer' leek de winter in Nederland ten einde, maar na een paar zachte dagen lijkt de winter toch weer terug te keren in Nederland. Iets wat funest is voor de grasvelden in de Nederlandse stadions. Deze hebben de afgelopen tijd al genoeg te verduren gehad, maar krijgen nogmaals een ijskoud cadeautje.

Momenteel ligt de slechtste grasmat in de Galgenwaard, waar men na het sneeuwvrij maken voor FC Utrecht - Feyenoord een toendra creëerde. De graszoden van de nieuwe grasmat willen nog niet hechten en dat was afgelopen weekend te zien bij de wedstrijd FC Utrecht - Vitesse.

Dat de winter heeft toeslagen bleek ook wel in onder meer Enschede, Breda en Arnhem. Het gras heeft flink geleden zo was te zien aan de kale plekken voor de doelmond. "Het lijkt nog of de jaren tachtig terug zijn in de eredivisie", schrijft het Algemeen Dagblad.

Als het aan de KNVB ligt dan komen er kwaliteitseisen voor de eredivisievelden, al is er bij de bond ook begrip voor het feit dat het nu niet de meest geweldige tijd is voor de voetbalvelden. "Het gras stopt met groeien in oktober en in maart begint dat weer. In de tussentijd wordt er op de velden gespeeld en verslechtert de conditie", aldus KNVB-woordvoerder Daan Schippers in gesprek met het AD.

[google]De KNVB wil ook meer hybride velden, natuurgrasvelden die voor een deel uit kunstvezels bestaan. "Veel clubs zijn al van plan om over te stappen op die hybride velden. In dat geval zijn wij er voorstander van om met hen kwaliteitseisen af te spreken. Daarnaast pleiten we op dit gebied ook voor betere kennisdeling met de clubs."

FC Twente is één van de clubs die de overstap wil maken naar hybride gras, alleen speelt bij het financieel geplaagde FC Twente ook geld een rol. Door de zwakke prestaties van het eerste elftal staat de club een financiële tegenvaller te wachten, aangezien de televisiegelden die de club krijgt aanzienlijk minder worden.

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties