Eerste elftal

KNVB verplaatst thuiswedstrijd FC Twente van zondag naar zaterdagavond

KNVB verplaatst thuiswedstrijd FC Twente van zondag naar zaterdagavond

Tijdens de twaalfde speelronde van dit eredivisieseizoen komt NEC Nijmegen op bezoek in De Grolsch Veste. In eerste instantie plande de KNVB deze wedstrijd in voor zondag 12 november om 14:30 uur. Er zijn echter een aantal wijzigingen doorgebracht in het speelschema van de eredivisie, waaronder de dag en het tijdstip waarop FC Twente - NEC zal worden gespeeld.

De thuiswedstrijd tegen NEC wordt niet op zondag 12 november om 14:30 uur gespeeld, maar op zaterdag 11 november om 20:00 uur. Hier zal FC Twente blij mee zijn. De Tukkers willen graag zoveel mogelijk thuisduels op vrijdag- of zaterdagavond spelen. Na de wijzigingen wordt er één thuisduel op vrijdagavond gespeeld en worden er vier op zaterdagavond afgewerkt. Daarnaast is er ook één thuiswedstrijd op woensdagavond gepland, één op zaterdagmiddag en drie op zondagmiddag. De data voor de overige wedstrijden in De Grolsch Veste zijn nog niet bekend.

De wijzigingen zijn aangebracht, omdat inmiddels bekend is geworden wanneer Nederlandse clubs hun Europese wedstrijden zullen gaan spelen. In het weekend waarin FC Twente thuis tegen NEC speelt, neemt PSV het in eigen huis op tegen PEC Zwolle. De Eindhovenaren zouden eigenlijk op zaterdag spelen, maar omdat de Eindhovenaren de woensdag daarvoor thuis tegen RC Lens spelen in de Champions League, heeft de KNVB de wedstrijd verplaatst naar zondag en het duel van FC Twente naar zaterdag.

Poll

Blij met deze verplaatsing?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties