Eerste elftal

KNVB weigert vreugdebier anders te beoordelen: "Dat is gevaarlijk"

KNVB weigert vreugdebier anders te beoordelen: "Dat is gevaarlijk"

De regels die de KNVB en de clubs hebben opgesteld om het gooien van voorwerpen tegen te gaan zijn een doorn in het oog van veel voetballiefhebbers en ook analisten. Is het nu echt nodig om een wedstrijd altijd stil te leggen? Waarom niet alleen staken als er gericht wordt gegooid om iemand te raken? Een voorbeeld is de wedstrijd RKC - FC Twente. De thuisclub scoorde vlak voor tijd de 1-0 en er kwamen drie bekertjes op de rand van het veld terecht. Gevolg was dat de wedstrijd vijftien minuten werd gestaakt door de scheidsrechter. Is het niet tijd deze regel aan te passen? KNVB-directeur Marianne van Leeuwen vindt van niet.

"Ik vind het heel gevaarlijk om de maatregelen nu aan te passen, omdat ze wel degelijk effect hebben sinds ze zijn ingevoerd", aldus Van Leeuwen tegenover door ESPN. "Ik heb het dan over die specifieke maatregel rond het gooien van voorwerpen op het veld of het veld betreden. Er zijn vijfhonderd wedstrijden geweest sinds die maatregelen gelden en er zijn er uiteindelijk vijf definitief gestaakt.”

"Eigenlijk krijgen we best wel veel vat op het probleem. Het is gevaarlijk om dat nu los te laten en het is ook heel gevaarlijk om onderscheid proberen te maken tussen het gooien met vreugdebier of iets anders. Hoe ga je dat beoordelen en hoe krijg je daar dan een duidelijke lijn in. Dat heb je wel nodig.”De conclusie is dat er voorlopig dus niets gaat veranderen. "Vooral omdat we zien dat er veel minder gegooid wordt, daar wilden we van af.”

Opinie: Moeten de regels omtrent vreugdebier worden aangepast? Zo ja, wat is volgens jou de ideale oplossing?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties