Eerste elftal

KNVB zint op twee beslissingswedstrijden tussen FC Twente en AZ

KNVB zint op twee beslissingswedstrijden tussen FC Twente en AZ

Het seizoen kan een bizarre ontknoping krijgen voor FC Twente en AZ. Mocht FC Twente met 1-1 gelijkspelen in Zwolle en AZ met 1-0 winnen van FC Utrecht, dan is het seizoen nog niet klaar. De ploegen staan dan in punten en op doelsaldo exact gelijk. Ook onderling werd het twee keer 2-1 en dus moet er een beslissingswedstrijd worden gespeeld om te bepalen wie derde wordt en voorronde Champions League gaat spelen. Sterker nog, de KNVB overweegt zelfs twee wedstrijden. Opmerkelijk omdat de verbouwing van de Grolsch Veste als in begonnen en het veld al is verwijderd.

Sem Steijn moet niet denken aan het geschetste scenario. "Dat zou wel heel zonde voor ons zijn, want dan hebben we het weggegooid. Dat moet niet mogen. We moeten gewoon winnen. Het zou niet lekker zijn, nee. Maar waar wordt dat gespeeld?", vraagt Steijn zich af. Dan volgt er een opmerkelijk antwoord van Milan van Dongen.

"We hadden het er net met Arnold Bruggink over en de KNVB heeft het toch wel over uit en thuis", aldus de presentator van ESPN. Steijn reageert verbaasd: "Twee wedstrijden?" Fresia gooit er een alternatief in, namelijk voetvolley op Ibiza. "Daar ben ik voorstander van", reageert Steijn met een lach. Het idee van Fresia komt niet uit het niets. Veel spelers hebben hun vakantie al geboekt en twee beslissingswedstrijden zouden de deze plannen in de war kunnen schoppen.

"Er zijn al wat dingen geboekt. Dat kan toch niet? We moeten gewoon winnen. Heel simpel. Klaar. Winnen", aldus Steijn. Een AZ-supporter opperde als alternatief een sprintduel tussen AZ-aanvaller Ibrahim Sadiq en FC Twente-verdediger Robin Pröpper, maar hier is Steijn het niet mee eens. Hij sluit af met een tegenvoorstel. "Van Bergen tegen Mijnans kan op zich wel", besluit hij lachend.

Poll

Wat heeft jouw voorkeur als FC Twente en AZ gelijk eindigen?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties