Eerste elftal

Konterman wilde docu niet kijken: "Ik heb alles op de werkvloer gezien"

Konterman wilde docu niet kijken: "Ik heb alles op de werkvloer gezien"

Vorige week maandag was de première van de documentaire 'Het Laatste Jaar van FC Twente' en afgelopen maandag was deze via NPO 2 te zien voor alle geïnteresseerden. Toch was niet iedereen geïnteresseerd om de documentaire te kijken. Zo ook Bert Konterman, trainer van de A1 van FC Twente. Hij had niet bepaald de behoefte om die ellende 'nogmaals' mee te maken.

"Ik heb die film live meegemaakt", verklaart hij tegenover RTV Oost. "Ik heb alles op de werkvloer gezien. Ik heb ellende gezien, ik heb verdriet gezien, ik heb teleurstelling gezien, ik heb euforie gezien, ik heb hoop gezien. Daarom had ik niet zo'n behoefte om de film terug te zien."

De voormalig speler PEC Zwolle, Cambuur Leeuwarden, Willem II, Feyenoord, Glasgow Rangers en Vitesse baalt van het feit wat er allemaal gebeurd is bij FC Twente. "Het is natuurlijk schrijnend om te zien wat er de afgelopen jaren met FC Twente is gebeurd. Je zag het gewoon aankomen", vervolgt Konterman.

"Ik kwam 3,5 jaar geleden binnen en ik dacht: wat is hier allemaal aan de hand? Dit kan nooit goed gaan. En uiteindelijk is het ook helemaal de verkeerde kant op gegaan", weet Konterman nu. "Ik ben zelf technisch manager/technisch directeur bij PEC Zwolle geweest, dus ik wist veel van cijfers en bedrijfsvoering. Maar wat ik bij Twente allemaal meemaakte, wat er aangeschaft kon worden, salarissen van trainers en spelers, ik dacht: 'Dat kan niet waar zijn. Zo kan je geen club leiden op de lange termijn'", vervolgt hij.

[google]Uiteindelijk kwam zijn argwaan uit. "En dat bleek ook wel, het was op een gegeven moment een beetje een luchtballon geworden", stelt de oefenmeester, die overigens zelf besloot om niet aan de bel te trekken bij de beleidsbepalers.

"Ik heb het er wel regelmatig met Jan Zoutman en Kees van Wonderen over gehad, maar elke keer bleek dan toch dat het kan en dat 'de boeken' weer op een juiste manier gesloten konden worden met een keurige 0 onder de streep. Maar dat is achteraf een dubbele boekhouding gebleken", besluit Konterman.

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties