Eerste elftal

Kraaij ziet problemen bij Ajax in aanloop duel tegen FC Twente

Kraaij ziet problemen bij Ajax in aanloop duel tegen FC Twente

Zondag wacht de thuiswedstrijd van FC Twente tegen Ajax. Om 14.30 uur gaat het balletje rollen in de Grolsch Veste. Hoewel FC Twente deze competitie uitstekend uit de startblokken is gekomen, gaat de aandacht van de media voornamelijk uit naar de komende tegenstander Ajax. Dit heeft ook wel een reden. Ajax speelt niet best, morst punten en er lijkt wrijving te ontstaan tussen de trainer en technisch directeur.

FC Twente heeft de drie wedstrijden van de competitie allemaal nog kunnen winnen. De club uit Enschede komt op negen punten en staat derde op doelsaldo. Voor Ajax is de competitiestart slecht begonnen. De Amsterdammers zijn terug te vinden op plek elf. Met vijf punten uit drie wedstrijden hoopt men daar in de wedstrijd tegen FC Twente het tij te keren.

De moeilijke positie van de club uit de hoofdstad ziet ook Hans Kraaij jr. Voor de camera van Voetbalzone analyseert hij de situatie bij Ajax. In het bijzonder de wrijving tussen trainer Maurice Steijn, vader van Twente-voetballer Sem Steijn en de technisch directeur Sven Mislintat, over de gehaalde spelers. “Als een club nu bepaald dat een trainer een passant is en ze gedragen zich ook zo, namelijk dat een trainer een passant is, dan kan het best zijn dat de trainer Steijn dat had kunnen weten van tevoren. Dat kan het geval zijn”, poogt Kraaij de wrijving tussen die twee te duiden. “Ik vrees alleen wel met grote vreze voor Ajax met de komende cyclus van wedstrijden. Eerst komt het goede FC Twente, dan Feyenoord en tussendoor ook nog Olympic Marseille.“

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties