Eerste elftal

Krankzinnige Twenteham-actie in het geheugen gegrift van Van der Kraan

Krankzinnige Twenteham-actie in het geheugen gegrift van Van der Kraan

Paul van der Kraan is nog officieel in dienst bij FC Twente, maar neemt langzaam afscheid van de club waar hij in 2019 werkzaam werd. Hij nam de rol als algemeen directeur op zich en moest de Tukkers weer op de rit krijgen. Sinds 1 februari is Dominique Scholten officieel begonnen als zijn opvolger, een mooi moment om eens terug te kijken op zijn tijd in Enschede.

Van der Kraan vertelt wat zijn mooiste periode was bij FC Twente. "Het vorige seizoen, 2022-2023, was het mooiste jaar. Dan bekroon je het met Europees voetbal en je had een prima jaar in cijfers. Dit jaar wordt nog een mooier jaar, maar dat maak ik niet af dus dan is het toch anders", verklaart hij aan tafel bij VoetbalTijd.

Al betekent dat niet per definitie dat de andere jaren in Enschede niet leuk vond. "In die vijf jaar dat ik algemeen directeur was, heeft elk seizoen wel wat moois gehad. Zo had je in de periode van corona het broodje Twenteham dat we thuis gingen bezorgen. We brachten 3.500 broodjes Twenteham rond, dat was ongelofelijk. Dat was echt fantastisch, het zijn mooie herinneringen."

Hij is achteraf tevreden over zijn prestaties, al moest hij in het begin rigoureuze stappen nemen. "Er was een aardig verschil tussen de uitgaven en inkomsten. De uitgaven waren aanzienlijk meer en dat was de eerste opdracht voor mij. Er moest een balans in komen en daar heb ik wat stappen voor moeten zetten. Dat was niet prettig, maar achteraf hebben we de goede keuzes gemaakt, denk ik."

René Wagelaar heeft in het verleden bij FC Den Bosch samengewerkt met Van der Kraan en is lovend over hem. "Hij is betrouwbaar en gedreven. Ook is hij eerlijk, dat vind ik heel belangrijk. Hij kan glashard zijn. Dat is juist fijn, want daarmee is hij heel duidelijk. Hij is een leider en als hij ergens heen wil dan lukt hem dat gewoon. FC Twente heeft veel te danken aan hem en Jan Streuer."

Momenteel is zijn opvolger Dominique Scholten definitief de algemeen directeur van FC Twente. Hiermee neemt Van der Kraan langzaam afscheid van de Tukkers, al kan hij naar eigen zeggen met een gerust hart de zaak loslaten. "Hij pakt het met veel energie op en ziet de uitdagingen. Het is mooi om dat te zien. Hij doet dat op zijn manier en ik ben heel blij met hem", besluit hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties