Eerste elftal

Kritiek op prestaties Vlap: "Hij was de allerminste dit seizoen, daar heb je niks aan"

Kritiek op prestaties Vlap: "Hij was de allerminste dit seizoen, daar heb je niks aan"

FC Twente is dit seizoen derde geëindigd in de eredivisie. Hiermee gaat het de voorrondes van de Champions League in. Er braken een aantal spelers door, waaronder Mathias Kjolo en Daan Rots. Echter zakten er ook een paar door het ijs. René Wagelaar is van mening dat Michel Vlap de minste speler van het seizoen was.

Aan tafel bij VoetbalTijd vraagt presentator Mick van Halst wie de matigste speler dit seizoen was. Bij Wagelaar is hier geen twijfel over. "Ik vond Vlap de allerminste. Daar komt echt niks uit, daar heb je niks aan", oordeelt hij. Oud-voetballer Ben Rienstra zit ook aan tafel en heeft nog met de aanvallende middenvelder gevoetbald.

"Ik heb een jaar met hem gespeeld bij Heerenveen in het seizoen van 2018-2019. Toen schoot hij er zestien in. Daar was hij heel goed, dus hij kan het echt wel." Nu bevindt de Fries zich in een mindere fase, dus blijft Wagelaar kritisch. "Waar blijft het dan? Al twee jaar nagenoeg geen goal en geen assists."

Van Halst bekijkt het vanuit een ander perspectief. "Om René te counteren zeg ik dan altijd dat zijn positiviteit een groot effect heeft in zo’n kleedkamer en dat is ook belangrijk." Daar legt Wagelaar zich niet bij neer. "Uiteindelijk word je beoordeeld op het veld. Daar moet honderd procent iemand anders staan. Dan bedoel ik op linksbuiten, misschien dat hij ergens anders wel uit de verf kan."

Vlap werd dit seizoen met name gebruikt als linksbuiten. Zelf gaf hij al eerder aan dat hij liever als aanvallende middenvelder wil spelen, dat is immers zijn gebruikelijke positie. Wagelaar denkt dat de Fries ook op de acht positie zou kunnen functioneren. "Daar komen wel andere dingen bij." Rienstra ziet dat ook wel gebeuren. "Als het dicht zit dan heeft hij dat handige en het doorbewegen, dus het kan wel", besluit hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties