Eerste elftal

Kritiek op weren Hammarby-supporters: "Gastvrijheid om je dood voor te schamen"

Kritiek op weren Hammarby-supporters: "Gastvrijheid om je dood voor te schamen"

De gemeente heeft middels een noodverordening besloten om de supporters van Hammarby IF voor drie dagen te weren uit de binnenstand van Enschede. De vrees is dat er veel meer supporters naar Enschede komen dan de 1.500 die een kaartje hebben en dat een deel enkel komt om rotzooi te trappen. Dat er tegelijkertijd ook een muziekfestival is in hartje centrum zal ook mee hebben gespeeld. Er is echter ook kritiek op de beslissing van de gemeente Enschede.

"Dit is toch geen visitekaartje dat je wilt afgeven als gemeente? Het doet echt onrecht aan de goedwillende supporters", zo vindt Ruben Beukert, Twente-supporter en supportersbegeleider bij FC Twente. "Die reizen anderhalve dag hiernaartoe om vervolgens in een fanzone geplaatst te worden." Het is niet de manier waarop hij zelf als supporter behandeld wenst te worden.

"Als ik naar uitwedstrijden reis, wil ik de stad zien, de sfeer proeven en er leuke dagen van maken", vervolgt Beukert in gesprek met RTV Oost. "Vergeet niet, 95 procent van de supporters zijn gewoon familiemensen. Ja, een deel is fanatiek, maar die hebben we bij FC Twente ook. Dat betekent niet dat ze op de vuist gaan. Enschede moet leren omgaan met buitenlandse supporters", vervolgt Beukert. "In grote steden liggen draaiboeken klaar, maar hier schrikt men als er een grote groep komt."

Dat er maatregelen worden getroffen omtrent veiligheid, dat snap Beukert wel. Echter is de manier waarop het gebeurt niet de juiste. "Drie dagen lang een noodverordening is echt waanzin, zo lang. Het is gastvrijheid om je dood voor te schamen. En daarbij, Hammarby is geen Fiorentina. Ja, ze zijn fanatiek, maar dat staat niet gelijk aan gewelddadig."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties