Eerste elftal

Kritiek op wissel Steijn: "Kan vanuit het niets een wedstrijd openbreken"

Kritiek op wissel Steijn: "Kan vanuit het niets een wedstrijd openbreken"

Sem Steijn was in de eerste vier eredivisiewedstrijden van het seizoen goed voor drie doelpunten en maakte in het vijfde duel bijna zijn vierde. Het schot van de aanvallende middenvelder op bezoek bij RKC Waalwijk belandde echter op de paal. Ook schoot hij een bal net naast. De 21-jarige Hagenees was dus betrokken bij een aantal dreigende momenten, maar werd samen met Daan Rots als eerste FC Twente-speler naar de kant gehaald. Na 54 minuten moest het tweetal het veld verlaten.

Sommige supporters vonden het niet terecht dat Steijn, die altijd veel strijd in zijn spel gooit en vanuit het niets een doelpunt kan maken, werd gewisseld. Clubwatcher Leon ten Voorde deelt die mening niet met deze supporters. "Over zijn inzet kun je nooit wat zeggen. Hij brengt altijd strijd en passie, om die containerbegrippen maar te gebruiken", begint hij zijn betoog in de podcast De Ballen Verstand van TC Tubantia.

"Maar hij speelde gewoon niet goed, hij was slecht en had veel balverlies. Ik vond het wel een gerechtvaardigde wissel." Ten Voorde belicht ook de andere kant van het verhaal. "Als trainersstaf wacht je bij sommige speler best wel lang met wisselen, ook als ze niet in de wedstrijd zitten, omdat dat soort jongens vanuit het niks toch een wedstrijd kunnen openbreken."

"Hij speelde slecht. In de eerste helft had FC Twente drie dreigende momenten: een vrije trap van Vlap onderkant lat, Steijn op de paal en Steijn net naast. Dat is dus twee keer Steijn. Hij kan een goal maken. Daarom denk ik dat je als staf dat soort types wat langer laat staan. Maar er komt ook een moment dat je als trainer denkt: nu is het moment daar om in te grijpen. Ik vond het een terechte wissel. Hij zat niet in de wedstrijd", aldus de clubwatcher.

Steijn was zichtbaar niet blij dat hij gewisseld werd. "Het is een open boek. Die jongen verbergt zijn euforie niet, zijn frustratie niet, zijn teleurstelling niet. Dat siert hem. Hij was niet blij. Ik denk dat hij ook niet blij was met zijn spel. Zolang hij de trainer niet uitscheldt langs de zijlijn, vind ik het prima", vertelt Ten Voorde, die besluitend nog wat zegt over de wissel zelf. "Het zijn afwegingen die je maakt. Of ze met Steijn die wedstrijd wel hadden gewonnen, zullen we nooit weten."

Opinie: Was de wissel terecht of had Oosting Steijn moeten laten staan? Laat het weten in onderstaande poll en discussieer verder in de reacties.

Poll

Was de wissel terecht of had Oosting Steijn moeten laten staan?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties