Eerste elftal

Kritische Oosting komt met hoopvolle woorden over bestrijden sc Heerenveen

Kritische Oosting komt met hoopvolle woorden over bestrijden sc Heerenveen

Trainer Joseph Oosting is niet tevreden over de laatste twee wedstrijden van FC Twente. De 51-jarige Emmenaar zag tweemaal een ondermaatse pot van zijn ploeg, die na de nederlaag tegen RKC Waalwijk gelukkig nog wel drie punten wist te pakken tegen Vitesse. Vanavond wil Oosting verbetering zien, als sc Heerenveen op bezoek komt in Enschede.

"Als ik zie wat we kunnen en hoe we kunnen voetballen, dan hoop ik op hetgeen we kunnen. Met andere woorden: het publiek weer vermaken hier in De Grolsch Veste", vertelt Oosting in gesprek met 1Twente. Dat moet gebeuren tegen sc Heerenveen, dat net als Vitesse een lastige seizoenstart kent.

Oosting verwacht net als bij de Arnhemmers een verdedigend strijdplan bij de Friezen. "We verwachten hetzelfde, moet ik eerlijk zeggen. Heerenveen heeft ook een lastige start en wil ook graag meer betekenen in de eredivisie. Wij verwachten hetzelfde strijdplan als wat Vitesse heeft gehanteerd", aldus de hoofdtrainer van FC Twente.

Heeft FC Twente tussen de laatste wedstrijd van woensdag en de wedstrijd van vanavond lang genoeg de tijd gehad om te bedenken hoe zo'n verdedigende tegenstander kapot gespeeld kan worden? "Daar hebben we vrijdag wel op getraind met een accent. Dan is altijd de vraag: kunnen we dat laten zien? Ik moet eerlijk zeggen dat ik daar zelf wel een goed gevoel bij heb. Ondanks dat we kort hebben getraind, hebben we de accenten kunnen aanbrengen waarmee we denken dat we Heerenveen pijn kunnen doen."

Wat houdt dat in? "Wij willen graag meer diepteloopacties. Dat heeft te maken met waar en welke ruimtes we willen aanvallen. Dus waar gaat het beginnen en waar willen we eindigen? Dan heeft dat te maken met wie er aan de bal komen." Oosting zag dat dit soort momenten er woensdag soms wel waren, maar niet genoeg werden benut. "We hadden best veel diepteloopacties, maar kozen voor safety. Het was voorzichtig. Ik heb aangegeven dat we dat niet moeten doen. We moeten vooruit en we willen graag weer veel kansen bij elkaar spelen", besluit de optimistische oefenmeester.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties