Eerste elftal

Kuipers op Ibiza al druk bezig met FC Twente: "Niet veel van de omgeving gezien"

Kuipers op Ibiza al druk bezig met FC Twente: "Niet veel van de omgeving gezien"

Bas Kuipers was de enige nieuwe speler die woensdag bij de eerste training in Hengelo op het veld stond. De 29-jarige linksback liet Go Ahead Eagles achter met Europees voetbal en mag zijn kunsten nu gaan vertonen bij FC Twente. Tijdens zijn iets meer dan drie weken durende vakantie is Kuipers naar Ibiza geweest, waar hij al druk bezig was met zijn nieuwe club.

"Ik ben heel origineel naar Ibiza geweest, maar ik moet zeggen dat ik niet veel van de omgeving heb gezien", vertelt Kuipers in gesprek met Voetbal International. "Ik kreeg een flink programma mee van de club, dus ik heb daar op een sintelbaan rondjes gelopen, haha. Het is altijd even opbouwen en het weer is daar ook anders. Vaak ging het richting de dertig graden, iets warmer dan hier. Toch is een eerste training altijd pittig. Je kan wel rennen op vakantie, maar echt voetballen is altijd anders. Ja, ik zal morgen vast even spierpijn hebben. Hoort erbij."

Kuipers kijkt positief terug op zijn eerste dag bij FC Twente. "Ik ben meteen opgenomen in de groep. De kop is eraf en het is lekker om weer op het veld te staan. Voor mij is het bijzonder, omdat ik in een nieuwe omgeving terechtkom. Er zijn veel nieuwe mensen. Alhoewel, ik ken wel wat jongens en als je tegen elkaar speelt, spreek je elkaar vaak ook wel even."

"Ik ben vooral blij om hier te zijn en heb er veel zin in. Twente is een heel mooie en grote club. Als je kijkt naar de reis die ik als voetballer heb gemaakt en dat ik deze stap mag maken, dan maakt dat me wel trots. Nu wil ik gewoon consistent blijven en doen wat ik altijd doe", besluit Kuipers, die afgelopen seizoen bij Go Ahead Eagles goed was voor vijf goals en vier assists in 33 competitiewedstrijden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties