Eerste elftal

Kunnen Weghorst en Van Wolfswinkel samenspelen? "Ik zie dat wel zitten"

Kunnen Weghorst en Van Wolfswinkel samenspelen? "Ik zie dat wel zitten"

Ricky van Wolfswinkel is afgelopen seizoen van grote waarde geweest voor FC Twente. In de eerste seizoenshelft schoot hij er al zeven in als invaller, in de tweede seizoenshelft scoorde hij nog eens negenmaal als basisspeler. Ondanks deze uitstekende cijfers zou het zomaar kunnen dat Van Wolfswinkel volgend seizoen geen basisplaats meer is bij FC Twente door de mogelijke komst van Wout Weghorst.

FC Twente kan Van Wolfswinkel eigenlijk toch niet zomaar op de bank zetten na zo'n seizoen? "Nee, hij heeft natuurlijk ook net zijn contract verlengd", zegt Bart Obbink bij FCA Daily van FC Afkicken. Maar kunnen ze dan niet samenspelen? "Het zijn een beetje twee dezelfde types, in ieder geval meer dezelfde types dan Boadu en Van Wolfswinkel, dus ik ben benieuwd hoe dat werkt. Maar je (FC Twente, red.) kan geen 'nee' zeggen tegen Weghorst, en die gaat dan ook zoveel mogelijk spelen."

Nicky Bartens haakt in. "Ik denk dat je in Van Wolfswinkel een hele goede tweede spits hebt: iemand die je er altijd in kan brengen, waarvan je weet wat hij gaat brengen, maar ik denk ook dat ze best wel goed samen kunnen spelen. Als je bijvoorbeeld Van Wolfswinkel vanaf de linkerkant of vanaf tien kan laten spelen... Het ligt er een beetje aan hoe je het voor de rest wil formeren, maar ik denk dat er situaties in wedstrijden zijn waarin je met allebei start. Ik denk dat het best goed kan werken dat Van Wolfswinkel een beetje rondom Weghorst gaat spelen, ik zie dat wel zitten."

De heren herinneren zich dat Weghorst bij Manchester United weleens op tien heeft gespeeld. "Als je op tien kan spelen bij Manchester United, kan je ook op tien spelen bij FC Twente", zegt Nicky van der Gijp gekscherend. Bartels ziet dat niet gebeuren. "Ik vond dat toch niet zo'n heel groot succes op tien bij Manchester United", besluit Bartels.

Opinie: Voor wie moet Oosting kiezen bij komst van Weghorst, of moet hij het systeem aanpassen zodat ze allebei kunnen spelen? Laat het weten in de reacties.

Poll

Wat moet Oosting doen met Van Wolfswinkel en Weghorst?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties