Eerste elftal

Kunstgras verdwijnt jaar eerder dan gepland, (uit)supportersaantallen nemen toe

Kunstgras verdwijnt jaar eerder dan gepland, (uit)supportersaantallen nemen toe

Na wederom een knotsgekke Keuken Kampioen Play-offs is het bekend wie de drie promovendi zijn. Nummer één Willem II en nummer twee FC Groningen waren al zeker van promotie, nu is nummer acht NAC Breda daar verrassend bijgekomen. Ze maken plaats voor Vitesse, FC Volendam en Excelsior, waarmee de eredivisie definitief afscheid neemt van kunstgras en de (uit)supportersaantallen toenemen.

Kunstgras
Vanaf het seizoen 2025-2026 is het voor eredivisieclubs verboden om op een kunstgrasveld te spelen. Na de degradatie van FC Volendam en Excelsior verdwijnen alle kunstgrasvelden echter al een jaar eerder dan gepland uit de eredivisie. Vanaf het seizoen 2025-2026 mag er alleen nog gespeeld worden op hybride velden of natuurgras, waardoor het kunstgras definitief niet meer terugkeert in de eredivisie.

(Uit)supportersaantallen
Deze mutaties in de eredivisie brengen ook veranderingen mee qua supportersaantallen. De gepromoveerde clubs bieden in totaal 650 plaatsen meer in het uitvak dan de gedegradeerde clubs. Dat is goed nieuws voor de FC Twente-supporters die hun club graag achterna reizen. Daarnaast waren de promovendi afgelopen seizoen de clubs in de KKD met de meeste supportersaantallen. FC Groningen noteerde een gemiddelde van 20.217 supporters per thuiswedstrijd, voor NAC Breda was dat 17.577 en voor Willem II was dat 12.564. Bekijk enkele overzichten hieronder.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties