Eerste elftal

Laat Van der Kraan FC Twente links liggen voor Vitesse? "Ik zou zeggen: begin er niet aan"

Laat Van der Kraan FC Twente links liggen voor Vitesse? "Ik zou zeggen: begin er niet aan"

Paul van der Kraan is sinds 1 februari niet meer de algemeen directeur van FC Twente. Twee dagen per week adviseert hij zijn opvolger Dominique Scholten nog wel. Ook houdt hij zich bezig met enkele dossiers als de bouw van het trainingscomplex. Het plan is om in het najaar van 2025 definitief te gaan stoppen bij FC Twente. Dat zou echter al eerder kunnen gebeuren: uiterlijk maandag laat Van der Kraan weten of hij aan de slag gaat als adviseur bij Vitesse.

"Hij heeft natuurlijk een verleden bij Vitesse", zegt clubwatcher Leon ten Voorde in De Warming-up van TC Tubantia over een mogelijk vertrek van Van der Kraan. "Ieder mens moet zijn eigen keuzes maken. Als Van der Kraan dit wil doen, moet hij dat zelf weten. Hij voelt natuurlijk de druk van Vitesse. De club zal ongetwijfeld tegen hem zeggen: 'Als jij het niet doet, valt het om hier.' Ik denk dat hij dat heel lastig vindt."

"Aan de andere kant: hij is gestopt bij Twente, hij is 70 jaar en zijn vrouw wil hem ook wel een keer thuis zien. Hij gaat maandag beslissen of hij in gesprek gaat. Dan denk je: waar begin je aan? Hij is nu nog adviseur van Twente en heeft ook twee seizoenkaarten voor het leven gekregen. Hij zegt dat hij Twente-supporter is geworden. Dat geloof ik echt, want hij heeft geweldig werk verricht en heeft écht een hart voor de club gekregen. Maar als hij bij Vitesse een functie aanvaardt, kan hij geen adviseur meer zijn bij FC Twente. Die afweging zal hij wel moeten maken", aldus Ten Voorde.

"Wij kunnen niet voor hem beslissen, alleen ik zou zeggen: Paul, begin er niet aan. Het grote verschil met Twente is natuurlijk dat Twente wordt gedragen door de achterban, door de regio. Dat is in Arnhem veel minder. Het is geen FC Twente", besluit de clubwatcher.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties