Eerste elftal

Lach Zerrouki alweer vergaan na dramatische start bij Feyenoord

Lach Zerrouki alweer vergaan na dramatische start bij Feyenoord

Ramiz Zerrouki zal de start van zijn periode als Feyenoord-speler anders hebben voorgesteld. De Algerijns international maakte deze zomer de overstap van FC Twente naar Feyenoord. Hier werd hij herenigd met Mats Wieffer, zijn maatje in de jeugdopleiding bij FC Twente. Echter houdt uitgerekend Wieffer hem nu uit de basis. Tegen Sparta bleef Zerrouki negentig minuten op de bank en zag zijn ploeg voor de tweede wedstrijd op rij dure punten verspelen.

Zerrouki startte in de verloren Super Cup wedstrijd tegen PSV, maar kreeg toen al veel kritiek te verwerken van de achterban. In de eerste competitiewedstrijd stond hij wel gewoon weer in de basis, maar door een vroege rode kaart besloot Slot hem te slachtofferen. Het kwam hard aan bij Zerrouki die in de jeugd bij Ajax ook centraal achterin speelde. Na de wedstrijd liep Wieffer leeg voor de aanwezige camera's. Hij was kritisch op zichzelf en gaf ook aan dat hij niet echt kan wennen aan zijn nieuwe rol. Slot greep in, zette Wieffer weer op zijn oude positie en Zerrouki mocht gaan banken. Maar hoe nu verder?

"Voetbal is geen wetenschap. Ze hebben echt gedacht dat hij samen kon spelen met Wieffer. Het zijn twee goede middenvelders, maar voorlopig klikt het niet en dan moet je wel anticiperen. Ik vind het ook wel weer dapper om zo snel dat besluit te nemen", aldus Arno Vermeulen bij Studio Voetbal.

"Natuurlijk is er ook veel over gezegd in de media en dan moet je het als trainer wel doen. Hij ziet ook wel in dat het op dit moment niet de oplossing is. Hij moet nog wel zoeken, maar ik denk niet dat hij snel terug zal vallen naar het duo en op zoek gaat naar andere mogelijkheden. Dat is ontzettend vervelend voor Zerrouki, maar dat is wel zoals het gaat."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties