Eerste elftal

LD Alajuelense plant wederbezoek aan Twente: "Zou geweldig zijn"

LD Alajuelense plant wederbezoek aan Twente: "Zou geweldig zijn"

Afgelopen december reisde FC Twente af naar Costa Rica. Daar trainde het op het trainingscomplex van LD Alajuelense, de club waartegen de Tukkers twee wedstrijden speelden: de afscheidswedstrijd van Bryan Ruiz en nog een reguliere oefenwedstrijd. Wegens de prettige samenwerking werd er zelfs een samenwerkingscontract getekend tussen de clubs.

Hier blijft het niet bij. LD Alajuelense is namelijk bezig met het plannen van een trainingskamp in Twente, meldt Antonio Solana, de sportief directeur van de Costa Ricaanse club. "Dat zou heel verrijkend zijn, omdat we er veel kunnen leren. Dat laat ons als club groeien", vertelt Solana tegenover La Nación.

De club is nu druk bezig met het plannen van het trainingskamp, die in juni of juli plaats zou moeten vinden. Aanvoerder Giancarlo González is in ieder geval enthousiast. "We zouden het geweldig vinden als we een deel van de voorbereiding op het seizoen in Europa zouden kunnen afwerken. In Europa is alles van het hoogste niveau. Als de kans zich voordoet om naar Nederland te gaan en tegen teams uit Europa te spelen, is dat heel goed voor de groei van de club."

Het lijkt erop dat LD Alajuelense er bij het bezoek van FC Twente in Costa Rica al bezig was met de reis naar Nederland. "We hebben twee wedstrijden tegen ze gespeeld, die waren beide van hoog niveau. Natuurlijk hebben we onze deuren voor hen geopend zodat we daar ook een keer heen konden gaan", besluit de González, de opvolger van Bryan Ruiz als aanvoerder van LD Alajuelense.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties