Eerste elftal

Licentie FC Twente niet meer in gevaar na bizarre deal De Graafschap en KNVB

Licentie FC Twente niet meer in gevaar na bizarre deal De Graafschap en KNVB

De Vijverberg, het stadion van De Graafschap, wordt per september 2017 voor twee jaar de vaste thuisbasis van Jong Oranje, meldt de KNVB. Dit houdt in dat Jong Oranje al haar kwalificatiewedstrijden, alsmede een eventuele play-off wedstrijd, afwerkt in Doetinchem. Mocht de samenwerking goed bevallen dan zal het contract tot 2021 verlengd worden.

[google]Deze deal tussen de KNVB en De Graafschap is vanuit de voetbalbond een tegemoetkoming bij de degradatie in 2016 en zodat De Graafschap afziet van een bodemprocedure tegen de KNVB, schrijft De Graafschap-watcher Raymond Willemsen. Vorig jaar wilden de Doetinchemmers genoegdoening door het feit dat de club zolang in onzekerheid leefde na de procedures (kort geding en beroepscommissie KNVB) die FC Twente inzette om zich te behouden voor de eredivisie.

Doordat de bodemprocedure van tafel is, hoeft de Enschedese club niet meer te vrezen dat het de licentie verliest door middel van die bodemprocedure. Toch is de licentie van FC Twente nog niet helemaal veilig. Afgelopen februari promoveerde de club naar categorie 2 van het licentiesysteem, maar valt de club binnen drie jaar, dus voor februari 2020, weer terug naar categorie 1 dan is het alsnog gedaan met de licentie van FC Twente.

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties