Eerste elftal

Limnios vertrekt bij FC Köln en vindt nieuwe club in Griekenland

Limnios vertrekt bij FC Köln en vindt nieuwe club in Griekenland

Dimitris Limnios speelde in het seizoen 2021-2022 voor FC Twente, hij werd destijds gehuurd van FC Köln. Na een zware kruisbandblessure lukte het niet om indruk te maken bij de Duitse ploeg. Op vrijdagochtend meldde we dat hij wel eens transfervrij zou kunnen vertrekken, diezelfde middag werd dit bevestigt door de club uit Keulen.

De 25-jarige aanvaller werd voor maar liefst 3,3 miljoen euro gekocht van PAOK Saloniki door FC Köln. Na een matig eerste seizoen werd hij verhuurd aan FC Twente, hier maakte hij aan het eind van het seizoen een goede indruk. Hij leek de weg terug gevonden te hebben, totdat hij geblesseerd raakte tijdens een wedstrijd met het Griekse nationale elftal. In totaal kwam de Griek vijftien keer in actie voor FC Köln.

Dit seizoen kwam hij nog geen minuut in actie in de Bundesliga, dus reden voor vertrek. De bestemming van zijn vertrek is zijn geboorteland geworden. Limnios zal terugkeren naar Griekenland en gaan spelen bij FC Panathinaikos. Hij zal samen gaan spelen met de voormalig FC Twente speler Aitor Cantalapierda, die twee seizoenen bij de Tukkers voetbalde. Hij verlaat de club transfervrij en tekent naar verluidt voor een contract van maar liefst drieënhalf jaar.

Zijn voornaamste reden van het vertrek is fit blijven, zodat hij het nationale elftal kan helpen om het Europees kampioenschap te halen. "Het is belangrijk voor mij om voor mijn club te spelen, zodat ik mezelf door goede prestaties in de competitie weer kan aanbevelen aan het nationale team. Griekenland heeft nog steeds een kans op het EK. Ik wil hier graag mee helpen", vertelt hij op de officiële website van FC Köln.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties