Eerste elftal

Locoburgemeester Enschede geschokt en boos na 'laffe daad' relschoppers

Locoburgemeester Enschede geschokt en boos na 'laffe daad' relschoppers

Locoburgemeester Niels van der Berg is geschokt en kwaad. Dit laat hij vandaag weten als hem om een reactie wordt gevraagd over de rellen van donderdagavond. Hij vindt het ontoelaatbaar wat er zich heeft afgespeeld in de Grolsch Veste. De gemeente kreeg de nodige kritiek te verwerken na het invoeren van een noodverordening, maar Van den Berg staat nog altijd achter dit besluit.

"Ik sta volledig achter de aanpak die we hebben gehanteerd", zegt Van den Berg in gesprek met RTV Oost. "Ik heb informatie ontvangen op basis waarvan ik de noodverordening heb moeten instellen. Daar staan we op dit moment volledig achter en er is geen aanleiding om dat in twijfel te trekken."

"Waar het dan is misgegaan is dat dit relschoppers zijn, geen supporters. Een laffe daad, een aanval op mensen in een stadion. Dit heeft niets met voetbal te maken. Dit is een groepering die zich heeft geuit op een manier die ongepast en zeer verwerpelijk is."

Van der Berg laat weten dat dit soort excessen niet te vaak moeten voorvallen, want dan volgen er maatregelen. "Als dit zo langer doorgaat kon het nog wel eens afgelopen zijn met uitsupporters. We hebben altijd de discussie 'laat meer uitsupporters toe, regel dat anders'. Gisteravond is helaas weer gebleken dat het niet anders kan."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties