Eerste elftal

Lof voor 'geile' verdediging FC Twente: "De ontlading is zó mooi om te zien"

Lof voor 'geile' verdediging FC Twente: "De ontlading is zó mooi om te zien"

FC Twente is bezig aan een verdedigend ijzersterk seizoen. Na zeventien eredivisieduels kregen de Tukkers nog slechts negen tegendoelpunten. In de drie competitiewedstrijden in 2023 kreeg de ploeg van trainer Ron Jans zelfs nog geen enkele tegentreffer. Er is dan ook veel lof voor de verdediging van FC Twente.

"Er is nu weer één grote lofzang over FC Twente", vertelt clubwatcher Tijmen van Wissing bij De Oosttribune van RTV Oost. "Het is zó degelijk. Je ziet bijna geen gekke dingen. Als er een keer een slippertje is, is Pröpper daar in de laatste minuut om nog redding te brengen", doelt Van Wissing op een moment waarbij een gepassioneerde Pröpper een goal van FC Utrecht na een fout van Unnerstall voorkwam.

"De ontlading bij Pröpper om de nul te houden... Ze zijn zo geil om de nul te houden, dat is zó mooi om te zien. Ze hebben nog maar twee tegentreffers in de Veste. Dat zegt toch heel veel", besluit Van Wissing. Dat de verdedigers van FC Twente geil zijn om de nul te houden, blijkt wel uit onderstaande video. Pröpper voorkwam in de blessuretijd de 2-1 van FC Utrecht na een fout van Unnerstall. Hij was hier duidelijk zeer blij mee.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties