Eerste elftal

Lof voor Hilgers-vervanger Van Hoorenbeeck: "Vind ik knap"

Lof voor Hilgers-vervanger Van Hoorenbeeck: "Vind ik knap"

Door de schorsing van Mees Hilgers kreeg Alec van Hoorenbeeck de kans van Joseph Oosting. De Belgische verdediger werd afgelopen zomer op huurbasis overgenomen van KV Mechelen en mocht tegen de Eagles voor het eerst starten in de basis. Maar hoe heeft hij het uiteindelijk gedaan? Zowel trainer Joseph Oosting als clubwatcher Leon ten Voorde waren na afloop van de wedstrijd tegen de Eagles positief.

"Alec is groeiende. Hij is een goede snelle verdediger, met name in de zestien met zijn hoofd", aldus de trainer na afloop in gesprek met ESPN. "Hij heeft het prima gedaan en dat vind ik knap. Hij komt van KV Mechelen en iedereen heeft zijn kleine aanpassingsprobleempjes. Dat heeft hij vlekkeloos gedaan. Ik ben heel erg blij voor hem."

Ook Leon ten Voorde is positief. "Van Hoorenbeeck deed het verdedigend echt prima. Hij kiest misschien iets te snel voor de lange bal. Maar verdedigend, waarvoor hij op de eerste plaats staat, won hij alle kopduels en de meeste duels. Na rust ging Go Ahead Eagles stormen en met vier man voorin spelen. Maar Van Hoorenbeeck won zijn duels. Echt prima gedaan."

Opinie: Wat vond jij van het optreden van Alec van Hoorenbeeck?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties