Eerste elftal

LOL! Grappende Nijhuis floot Twente-wedstrijd: "Wisten niet dat ik uit Enschede kwam"

LOL! Grappende Nijhuis floot Twente-wedstrijd: "Wisten niet dat ik uit Enschede kwam"

In de eredivisie mogen scheidsrechters geen clubs fluiten waar ze uit de buurt komen of waar ze familieleden hebben. Daarom mag Bas Nijhuis, afkomstig uit en woonachtig in Enschede, FC Twente niet fluiten. Toch gebeurde dit één keer bij de wedstrijd FC Twente - Willem II. Nijhuis vertelt de geweldige anekdote bij De Oranjezomer.

"Ik heb één keer Twente gefloten", begint Nijhuis zijn verhaal. "Kevin Blom zou fluiten, maar er was iets met familieomstandigheden. Toen moest ik echt op het laatste moment daarheen. Dat was echt nog in 2008 ofzo. Ik kwam net binnen, dus ze wisten nog niet dat ik uit Enschede kwam."

"Ze moesten tegen Willem II. De spelers van Willem II vroegen ook: 'Moet je van ver komen?' Ik zeg: 'Och man, ik kon het net redden'. Zij zeiden: 'O, gelukkig maar', weet je wel. Het is wel lekker als je een warming-up doet en ze zingen allemaal: 'Bassie voor ons!', dat vind ik wel mooi en is wel anders", besluit een lachende Nijhuis zijn anekdote.

Op 20 april 2008 floot de destijds 31-jarige scheidsrechter de eredivisiewedstrijd tussen FC Twente en Willem II. Door twee doelpunten van Youssouf Hersi won FC Twente met 2-0 in een uitverkocht Arke Stadion. Nijhuis deelde gele kaarten uit aan FC Twente-spelers Ramon Zomer en Orlando Engelaar en Willem II'er Frank Demouge. FC Twente eindigde dat seizoen vierde in de eredivisie, Willem II werd vijftiende.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties