LOL! Van Wolfswinkel verstopte briefje Fortuna-doelman Verrips stiekem tijdens de wedstrijd

Doelmannen hebben vaak een aantal dingen naast hun doel liggen: een bidon, een handdoek en een briefje. Op het briefje staat informatie over mogelijke strafschopnemers: in welke hoek schieten ze vaak, hoe nemen ze de aanloop en hoe lang doen ze erover voordat ze de penalty nemen? Fortuna Sittard-doelman Michael Verrips had ook zo'n briefje naast zijn doel liggen, totdat hij ineens was verdwenen.

De sluwe Ricky van Wolfswinkel had het briefje namelijk verstopt. Hij wilde een slok drinken nemen uit de bidon van Verrips, maar trof ineens iets anders aan. "Ik zag dat er een briefje op was geplakt met een tekst", zegt hij in gesprek met TC Tubantia. "Ik zag Vlap, Steijn en mezelf staan." De keeper lette niet op, Van Wolfswinkel trok het papiertje van de bidon af en gaf het aan een fotograaf van FC Twente, die hem in zijn achterzak stopte.

FC Twente hoefde uiteindelijk geen penalty nemen, maar wist Verrips wel tweemaal te kloppen. In de 52e minuut maakte Sadik Fofana via een eigen doelpunt de 1-0, in de 86e minuut was het Van Wolfswinkel die Verrips weer te pakken had en de 2-0 binnenkopte.