Eerste elftal

Loting EK play-offs: Via deze route kan Sampsted alsnog naar het EK met IJsland

Loting EK play-offs: Via deze route kan Sampsted alsnog naar het EK met IJsland

Alfons Sampsted keerde deze week teleurgesteld terug van zijn interlandbreak. Hij startte tegen Slowakije in de basis, maar de tweede wedstrijd uit bij Portugal bleef hij 90 minuten op de bank. Maar belangrijker, hij en zijn landgenoten slaagden er niet in om zich te plaatsen voor het EK 2024 in Duitsland. Zowel in de uitwedstrijd tegen Slowakije (4-2) als de uitwedstrijd tegen Portugal (2-0) ging IJsland onderuit. Toch gloort er nog hoop voor Sampsted en IJsland om deel te nemen aan het EK.

Er zijn in totaal nog drie EK-plekken te verdelen via de play-offs. Het zal een loodzware opgave worden, maar IJsland kan zich door de prestaties uit de Nations League nog plaatsen. In de halve finale van de zogenaamde route B speelt IJsland tegen Israël. De winnaar van het onderlinge duel dat bestaat uit één wedstrijd, speelt in de finale tegen de winnaar van de andere halve finale die gaat tussen Bosnië en Herzegovina en Oekraïne.

In route A neemt Wales het op tegen Finland en Polen treft Estland. De winnaars van beide wedstrijden treffen elkaar in de finale. In route C speelt Georgië tegen Luxemburg en Griekenland tegen Kazachstan. Ook hier geldt dat in de winnaars van beide duels elkaar treffen in de finale. Van de in totaal twaalf ploegen gaan er uiteindelijk drie naar het EK. De halve finales en de finales worden allemaal gespeeld over uit één wedstrijd op 21 en 26 maart 2024.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties