Eerste elftal

Luxe of kopzorgen? Wie wordt er geslachtofferd: Eiting, Sadílek of Kjolo?

Luxe of kopzorgen? Wie wordt er geslachtofferd: Eiting, Sadílek of Kjolo?

FC Twente en Carel Eiting hebben afgelopen zomer hemel en aarde bewogen om de transfer te realiseren. De speler zelf moest twee keer naar arbitragecommissie stappen om groen licht te krijgen voor de overstap naar de Enschedese club. Dit lukte pas aan het einde van de zomerse transferwindow en FC Twente al volop actief was in de voorrondes van de Conference League en de competitie.

De middenvelder kwam met een flinke trainingsachterstand naar Enschede en net op dat moment kroop ook Mathias Kjolo uit zijn schulp. Na een teleurstellende eerste seizoenshelft waarin hij tien keer inviel en slechts één keer mocht starten, kwam de winterstop dan ook als geroepen. Hij kon zich volledig richten op de voorbereiding op de tweede seizoenshelft wetende dat Sadílek door een schorsing afwezig zou zijn tegen AZ. Oosting gaf de linkspoot het vertrouwen en dat pakte goed uit.

Eiting liet zaterdag in een volle Grolsch Veste zien waar om FC Twente zoveel moeite deed om hem naar de club te halen. Hi strooide met passes en één daarvan was de assist op de 1-1 van Manfred Ugalde. Statistisch scoorde hij na Ugalde het hoogste cijfer. De Costa Ricaan kreeg een 9 voor zijn optreden en Eiting een 8,1. Maar hoe nu verder? De schorsing van Michal Sadílek zit erop en dat zorgt voor een luxeprobleem. Het is nu aan Oosting om te bepalen wie hij moet gaan teleurstellen. Maar welk controlerend duo heeft jouw voorkeur tegen de Eindhovenaren?

Welke twee controleurs hebben jouw voorkeur tegen PSV?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties