Eerste elftal

"Maatregel KNVB is onrechtvaardig, onnodig schadelijk en willekeurig"

"Maatregel KNVB is onrechtvaardig, onnodig schadelijk en willekeurig"

FC Twente is inmiddels in beroep gegaan, maar als het aan de licentiecommissie van de KNVB ligt dan komen de Tukkers komend seizoen uit in de Jupiler League. Bij Quote zijn ze het niet eens met de gegeven sanctie. "De maatregel van de KNVB is onrechtvaardig, onnodig schadelijk en willekeurig", aldus Sander Schimmelpenninck

Natuurlijk, er zijn in Italië ook weleens clubs teruggezet naar een lagere divisie. Maar dat kwam omdat die clubs, zoals Juventus, zich actief bemoeiden met het spelverloop door scheidsrechters om te kopen en anderszins de uitslagen van wedstrijden te beïnvloeden. Oftewel; bij sportieve fraude is een sportieve straf logisch. Bij FC Twente is daarvan nooit sprake geweest; de frauduleuze handelingen waren allemaal financieel en boekhoudkundig van aard. Een sportieve straf voor financieel wanbeleid is onlogisch; leg dan een megaboete op."

"Na alle boetes en puntenaftrek die FC Twente al heeft gehad, is het nu wel mooi geweest. Alle mensen die verantwoordelijk waren voor de malversaties zijn lang en breed weg en hun opvolgers werken al maanden dag en nacht om Twente weer op de rails te krijgen. Om hen, en natuurlijk die tienduizenden supporters, zo onevenredig hard te straffen voor de fouten van slechts een handjevol personen is onrechtvaardig. Door de enorme sanering die nodig is, zou Twente sowieso al sportief een flinke stap terug moeten doen; dit seizoen was Twente ook lang in degradatienood. De terechte financiële maatregelen tegen Twente werken allang door op het sportieve vlak."

"Na alle onthullingen, onder meer op deze website, over Doyen en de financiële constructies bij FC Twente heeft de KNVB de commissie-Knüppe ingesteld. Deze commissie heeft allerlei aanbevelingen gedaan en samen met de KNVB een deadline gesteld waarbinnen FC Twente totale inzage in de boeken moest geven, de aanbevelingen van de commissie moest implementeren en een akkoord met de crediteuren moest bereiken."

"Dat heeft FC Twente keurig gedaan; op 1 mei 2016 had men bovengenoemde zaken voor elkaar. En toch kwam de KNVB alsnog met de ultieme straf. Het lijkt erop dat men bij de KNVB, waar directeur Bert van Oostveen drie maanden geleden al liet weten in het einde van Twente te geloven, de Enschedeërs bewust aan het lijntje heeft gehouden tot de competitie was afgelopen. Twente heeft zich aan de afspraken gehouden, de KNVB niet."

[google]"Tukkers zijn nuchtere mensen, maar ze hebben alle redenen om dat nu niet te zijn. Zoals Dik Wessels vanochtend in de Tubantia zei: “Ik zie dit als ’t westen tegen ’t oosten. Eerst Twente een week laten wachten en dan met dit komen.” Daar heeft hij gelijk; bij alle topclubs worden financiële trucs uitgehaald, denk bijvoorbeeld aan PSV en de staatssteun van de gemeente Eindhoven. Of de Ajax-boefjes Michael van Praag en Arie van Os. Maar denkt u dat Jack van Gelder zo begripvol was geweest aan de tafel van Humberto Tan als Ajax was teruggezet? Of dat Sjoerd Mossou in zijn AD-column zijn voorspelbare ‘eigen schuld’- riedeltje had afgedraaid als Feyenoord was gedegradeerd door de KNVB? Nee, wij ook niet", besluit Schimmelpenninck.

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties