Eerste elftal

MARCA: FIFA overweegt invoeren zuivere speeltijd serieus

MARCA: FIFA overweegt invoeren zuivere speeltijd serieus

Al jaren wordt er gediscussieerd over de speeltijd bij voetbalwedstrijden. Het zou oneerlijk zijn dat tijdrekken wordt beloond. Bij het afgelopen WK nam de FIFA al maatregelen: de blessuretijd die ingevoerd werd was vele malen langer dan normaal. De wereldvoetbalbond zou nu echter verder willen ingrijpen.

Volgens de grote Spaanse sportkrant MARCA denkt de FIFA serieus na over het invoeren van een 'wedstrijdklok', waarbij de tijd wordt stilgezet als de bal uit het spel gaat. Dit natuurlijk met het doel om tijdrekken te voorkomen. Het wordt namelijk steeds erger: in het voetbal kennen we steeds minder 'echte speeltijd' van de negentig minuten die er worden gespeeld. Vaak ligt de 'echte speeltijd' tussen de vijftig en zestig minuten.

De zuivere speeltijd zou bijvoorbeeld zestig minuten kunnen bedragen: twee helften van een half uur. De tijd wordt stilgezet als het spel stilligt, bijvoorbeeld als het de bal uitgaat, er een blessure is of er een doelpunt wordt gemaakt.

Poll

Zuivere speeltijd: een goed idee?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties