Eerste elftal

Marktwaarde Rots met 900 (!!) procent gestegen: Van verguisde 'prutser' naar publiekslieveling

Marktwaarde Rots met 900 (!!) procent gestegen: Van verguisde 'prutser' naar publiekslieveling

Nog voordat de eerste officiële wedstrijd was gespeeld, werd Daan Rots afgeschreven door een deel van de achterban. Toen de eerste wedstrijden wat moeizaam gingen, werd Rots verguisd en vaak uitgemaakt voor 'verkapte amateur', 'prutser' en 'waardeloze voetballer'. De 22-jarige rechtsbuiten heeft in de loop van het seizoen alle criticasters de mond gesnoerd en is nu publiekslieveling bij FC Twente.

De geweldige ontwikkeling van Rots zien we het best terug in zijn geschatte marktwaarde. Voorafgaand aan dit seizoen schatte Transfermarkt de marktwaarde van de Grollenaar in op 700.000 euro. Vervolgens is zijn geschatte transferwaarde als een speer gegaan: halverwege oktober was het 2 miljoen euro, twee maanden later 3 miljoen, halverwege maart was het 4,5 miljoen en nu is het 7 miljoen (zie overzicht onderaan artikel). Dat betekent een vertienvoudiging, oftewel een stijging van maar liefst 900 procent.

Naast zijn zeven goals en tien assists zijn er een aantal interessante statistieken. We zien in de statistieken hoe bedrijvig Rots is in het drukzetten. Rots veroverde de bal maar liefst 37 keer in het laatste derde van het veld, dus in en rondom de zestien van de tegenstander. Aan de andere kant is de aanvaller de speler in de eredivisie die de meeste duels verloor (278) en wordt hij relatief vaak voorbij gedribbeld. Er zijn dus ook nog wel wat verbeterpunten in de duelkracht, een mooie stap om aankomend seizoen te zetten.

Aankomend seizoen zal Rots nog bij FC Twente spelen. De 22-jarige speler heeft aangegeven te willen blijven. Rots heeft nog een contract tot medio 2025 in Enschede, waarbij de club de optie heeft dit contract met een seizoen te verlengen. Wellicht gaat FC Twente met de Grollenaar om tafel over een eventuele contractverlenging. Dat heeft hij na dit seizoen in ieder geval wel verdiend.

Marktwaarde-ontwikkeling Rots (transfermarkt.nl)

Marktwaarde Rots met 900 (!!) procent gestegen: Van verguisde 'prutser' naar publiekslieveling

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties