Eerste elftal

Massale protesten ten spijt: Politiechef Paauw verkozen tot nieuwe voorzitter KNVB

Massale protesten ten spijt: Politiechef Paauw verkozen tot nieuwe voorzitter KNVB

Ondanks de massale protesten en de aanmelding van twee tegenkandidaten, is politiechef Frank Paauw toch verkozen tot de nieuwe voorzitter van de KNVB. Tijdens de stemming kreeg hij 31 van de van de 58 uitgebrachte stemmen. De andere twee kandidaten waren Jeanet van der Laan en Hans Nijland. Hiermee volgt Paauw Just Spee op, die in 2019 tot bondsvoorzitter werd benoemd, in 2022 werd herkozen en vorig jaar aangaf vanwege gezondheidsredenen af te moeten treden.

Frank Paauw is een ervaren bestuurder. In zijn rol als politiechef (eenheden Rotterdam en Amsterdam) heeft Paauw veel ervaring opgedaan met alle facetten van het voetbal, wat hem een nationaal en internationaal netwerk in het voetbal opleverde. Zelf begon hij op 6-jarige leeftijd met voetballen en bijna zestig jaar later speelt hij in een veteranenteam.

De bondsvoorzitter is de voorzitter van de vereniging KNVB. Samen met de directeur-bestuurder betaald voetbal (Marianne van Leeuwen) en de directeur-bestuurder amateurvoetbal (Jan Dirk van der Zee) vormt de bondsvoorzitter het bondsbestuur, dat verantwoording aflegt aan de bondsvergadering. Het bondsbestuur vertegenwoordigt de KNVB, waarbij de bondsvoorzitter dit vooral doet bij jubilea en internationaal. De bondsvoorzitter is tevens de voorzitter van de bondsvergadering, waarin onderwerpen worden besproken die het amateurvoetbal en betaald voetbal overstijgen en in gezamenlijkheid kunnen worden behandeld.

Paauw staat onder de supporters te boek als iemand die voor uitsupportersverboden is. Dit was dan ook één van de grootste reden voor de massale protesten in alle Nederlandse stadions. Zelf spreekt Paauw dit tegen. "Los van zelf voetballen, gaat er niets boven een vol stadion en een spannende wedstrijd. Supporters die beide teams aanmoedigen zorgen voor een unieke sfeer. Iedereen kan onbelemmerd en zonder restricties van het spel genieten. Nu het aantal incidenten in de stadions sinds de piek na corona daalt, is de weg ook vrij om ons meer te concentreren op het thema gastvrijheid. Want uiteindelijk moeten we naar minder beperkingen en minder combiregelingen toe.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties