Eerste elftal

Matchwinner Steijn weer belangrijk voor FC Twente: "Ik wil alles spelen"

Matchwinner Steijn weer belangrijk voor FC Twente: "Ik wil alles spelen"

Sem Steijn was op zondagmiddag wederom belangrijk voor FC Twente. De jonge Hagenees maakte de bevrijdende 2-1 tegen PEC Zwolle, waardoor er weer drie punten zijn bijgeschreven.

Steijn was tegen Riga FC nog niet fit genoeg om te spelen, maar heeft tegen PEC Zwolle de volle 90 minuten gespeeld. "Ik was op het einde een beetje leeg. Ik voelde me niet helemaal lekker voor de wedstrijd en dat voelde ik aan het einde van de wedstrijd", aldus Steijn tegen ESPN.

Heb je langer gespeeld dan je had gepland? "Nee hoor. Ik wil alles spelen. Het was niet langer dan ik van tevoren had gewild. Ik heb tegen Hammarby last gekregen van mijn enkel en tegen Almere voelde ik dat ook nog. Ik ben blij dat ik vandaag niet zoveel last had, gewoon weer lekker voetballen."

Aan het eind van de wedstrijd vroeg Steijn om een wissel, maar Oosting had zijn wisselmomenten al gebruikt. Hierdoor ging hij in de spits lopen en moest Van Wolfswinkel het loopwerk doen op het middenveld. "Ricky is 35, hij heeft de nodige jaren er al in zitten. Laat hem maar lekker lopen", vertelt Steijn met een grote glimlach.

In de 76e minuut van de wedstrijd maakte Steijn de bevrijdende 2-1 voor FC Twente. "Ik had geen twijfel toen de bal bij me kwam. Het leek een beetje op de goal van Hammarby thuis. Goede goal, prima zo. Maar ik had er vandaag eigenlijk wel meer in moeten schieten. Het was vandaag geen makkelijke overwinning. Ondanks dat PEC weinig kansen heeft gehad stond het wel lang 1-1."

Op donderdagavond gaat FC Twente het opnemen tegen de Turkse topper Fenerbahce. Steijn wil die wedstrijd voor geen goud missen. "Ik ben er zeker bij, dat is toch mooi om daar te gaan spelen. Ik heb er zin in. Al had ik geen enkel meer, zou ik er ook gaan voetballen, dan ga ik wel hinkelen", besluit de matchwinner van de wedstrijd glimlachend.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties