Eerste elftal

Mats Rots herinnert belletje voor eerste training met selectie: "Daan kon dat echt niet geloven"

Mats Rots herinnert belletje voor eerste training met selectie: "Daan kon dat echt niet geloven"

Mats Rots is speler van het eerste van FC Twente, maar speelt nog voornamelijk in de Onder21 van de FC Twente/Heracles Academie. Aan het begin van dit seizoen maakte het jongere broertje van Daan Rots zijn debuut bij de club uit Enschede. Die kon niet geloven dat Mats op zijn zestiende al mocht meetrainen bij het de eerste selectie.

Mats kan het zich nog goed herinneren. "Na de eerste training (O21) werd ik gebeld door assistent-trainer Jeffery de Visscher en hij vroeg mij of ik mee wilde trainen", blikt de inmiddels 18-jarige back terug in de ESPN Special Talent uit eigen regio. Toen vertelde ik dat aan mijn vader en aan Daan, maar Daan kon het echt niet geloven. Ik was net zestien volgens mij en hij dacht ook: 'wat gebeurt mij nou'? Ze waren allebei wel heel blij en ik had een beetje spanning. Gelukkig kende ik al een aantal jongens door Daan",

Op 10 augustus maakte de linksachter zijn debuut bij FC Twente. In de thuiswedstrijd tegen FC Riga, in de voorrondes van de Conference League, mocht hij zes minuten invallen. Tien dagen later maakte hij zijn basisdebuut in de eredivisie tegen PEC Zwolle. Deze wedstrijd werd met 3-1 gewonnen en Mats speelde 69 minuten. Zijn debuut bij FC Twente, thuis tegen FC Riga, kan hij nog goed herinneren.

"Ik was aan het warmlopen en dan krijg je te horen dat je erin mag. Het ging alleen zo snel dat ik niet echt spanning had. Als je erin staat, dan is dat echt iets raars. Je voelt iets wat je nog nooit heb gevoeld en je probeert gewoon lekker te voetballen. De jongens helpen je ook goed. Het is wel echt iets bijzonders", besluit hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties