Eerste elftal

Medelijden Sem Steijn met vader Maurice ontroert: "Hij is een hele bijzondere jongen"

Medelijden Sem Steijn met vader Maurice ontroert: "Hij is een hele bijzondere jongen"

Zondag was het opnieuw een bijzonder treffen tussen Sem Steijn en zijn vader Maurice Steijn. Vorig jaar was Maurice nog de succestrainer van Sparta, maar inmiddels is hij de geplaagde trainer van Ajax waar het inmiddels crisis is. Sem zelf deed ook een duit in het zakje door de 2-0 te scoren namens FC Twente. Na afloop van de wedstrijd liet Sem weten dat het hem pijn deed om zijn vader zo te zien. Het was niet alleen Sem die het zag, maar ook Frank Evenblij van Bureau Sport.

'Die Maurice Steijn wordt ook met de minuut ouder. Je ziet hem ook denken: waar ben ik aan begonnen. Hij wordt zo oud om te zien en dan scoort je zoon ook nog. Dat is ook nog een man uit Den Haag. Die had vroeger een gezonde hekel aan Ajax. En dan scoort je zoon tegen Ajax, alleen ben jij op dat moment de trainer. Dat is Seinfeld, maar dan honderd keer erger", aldus Evenblij.

"Weet je wat ik mooi vond?", haakt Erik Dijkstra vragend in. "Ze hadden het er vooraf al over gehad. Maurice had gezegd: als je dan moet scoren, liever een andere keer. Dan scoort Sem en dan staat hij na de wedstrijd voor de camera en gebeurt er iets opmerkelijks. Dan proef je bij Sem medelijden met zijn eigen vader. Als je dat krijgt in de sportwereld, dan gaat het echt heel slecht."

"Als ik hem zo langs de lijn zie staan, dan doet mij dat heel veel pijn om te zien", waren de woorden van Sem. Toch hoort Dijkstra naast medelijden ook wat moois. "Weet je wat je ook hoort? Ze houden heel veel van elkaar. Het is heel liefdevol. 'Dan zie ik hem zijn best doen'. Dat vind ik wel een ontroerende quote. Sem Steijn is een hele bijzondere jongen."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties