Eerste elftal

Megacrisis Ajax doet Regeer pijn: "Het houdt je wel bezig"

Megacrisis Ajax doet Regeer pijn: "Het houdt je wel bezig"

Youri Regeer maakte in 2017 de overstap van de jeugdopleiding van ADO Den Haag naar die van Ajax. Hij speelde zes jaar in Amsterdam, maar kreeg geen echte kans in het eerste elftal. Daarom besloot hij afgelopen zomer de overstap te maken naar FC Twente. Regeer heeft nog bij Ajax gezeten toen de halve finale van de Champions League werd gehaald, maar ziet nu van een afstand dat zijn oud-werkgever in een megacrisis is beland.

"Het doet pijn je oude club zo in brand te zien staan", vertelt Regeer in gesprek met TC Tubantia. "Ze stonden 4,5 jaar geleden nog op de drempel van de finale van de Champions League en nu moeten ze in de eredivisie vechten voor de vijfde plek. Dit had ik niet verwacht."

Regeer draagt Ajax nog altijd een warm hart toe, zo vertelt hij tegenover De Telegraaf. "Ik heb daar een heel mooie tijd gehad en ik hoop altijd dat ze het zo goed mogelijk doen. Dat zal altijd zo blijven. Dan is dit natuurlijk heel jammer. Zo’n groot verval voorzie je niet. Een paar jaar geleden speelde Ajax nog de halve finale van de Champions League en nu strijden ze om plek zes. Dat is wel heel gek om te zien. En dat is ook pijnlijk. Het houdt je wel bezig, maar het speelt geen rol bij onze wedstrijd, want wij gaan erheen om ons ding te doen en de punten te pakken, die we nodig hebben om derde te worden."

"Mijn debuut zal me altijd bijblijven. Eerst in een bekerwedstrijd en vervolgens maakte ik in de belangrijke wedstrijd tegen PEC Zwolle mijn basisdebuut in de Eredivisie. Dat is twee jaar geleden, in het kampioensjaar. Ik was er ook bij toen we thuis tegen sc Heerenveen kampioen werden. Dan zie je hoe snel alles kan veranderen. Dat is helaas ook voetbal. Maar ik denk zeker dat Ajax hier overheen gaat komen en sterker gaat terugkomen", besluit Regeer.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties