Eerste elftal

Mesbahi stopte met voetballen, maar mocht even later beginnen aan zijn grote droom

Mesbahi stopte met voetballen, maar mocht even later beginnen aan zijn grote droom

De achttienjarige Enschedeër Juliën Mesbahi maakte afgelopen seizoen zijn officiële debuut voor FC Twente. In de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard mocht hij invallen. Ook speelde hij mee tegen NEC Nijmegen, waarmee de teller nu op twee duels staat. Voor Mesbahi is spelen voor FC Twente een droom die uitkomt.

Mesbahi speelde tot 2020 in de jeugd bij Avanti Wilskracht. Toen droomde hij al van het spelen voor FC Twente. "Altijd. Als kleine jongen kwam ik al bij het stadion kijken", vertelt Mesbahi in de ESPN Special 'Talent uit eigen regio'. "Als je de mannen dan ziet spelen, denk je: hier zou ik ook wel ooit willen spelen."

Viel Mesbahi toen al op als talent? "Ik viel op zich wel op, maar ik heb verschillende posities gehad. De eerste positie waar ik speelde viel het denk ik nog wel mee, maar ik was wel altijd degene die opviel en iets beter was. Later toen ik verdediger werd, kwam het meer."

Mesbahi stopte in de jeugd een jaar met voetballen. Waarom was dat? "Ik ben vechtsport gaat doen, ik heb kickboksen en MMA gedaan. Toen miste ik het voetbal, een teamsport, snel en heb ik me gelijk weer ingeschreven bij de club waar ik vandaan kwam. Sinds dat seizoen is het heel snel gegaan, toen heb ik ook 'het mailtje' gekregen. Toen was ik natuurlijk superblij", aldus de achttienjarige centrumverdediger.

Op een gegeven moment mocht Mesbahi zelfs meetrainen met de eerste selectie. Hoe was het om dat voor het eerst te doen? "Je hebt wat gezonde spanning. Je mag met ze mee ontbijten en je moet jezelf voorstellen, maar je wordt goed opgevangen. Bij de training werd je ook nog even kort voorgesteld en na de training ga je nog met ze lunchen. Dan krijg je later te horen van de trainer wat ze van je vonden en hoe het ging."

Tegen Fortuna Sittard maakte Mesbahi zijn debuut. "Je loopt een paar keer warm en op een gegeven moment krijg je een seintje van de trainer: ga je maar klaarmaken. Dan ben je echt bezig met klaarmaken en dat je er moet staan. Dan sta je aan die zijlijn en heb je wel even een besefmomentje: het gaat gebeuren."

Na zijn debuut moest Mesbahi gewoon weer bij Onder 21 spelen. Hoe was dat? "Dat is natuurlijk wel heel anders, maar je weet dat het de goede kant opgaat. Je blijft altijd je ding doen en honderd procent gaan, ook al is het bij Jong of wat dan ook. Je weet dat het elk moment kan komen, dus het is niet dat je even kan verslappen of zo."

Mesbahi heeft nog niet in De Grolsch Veste gespeeld. "Dat is echt nog mijn droom. Dat is wat je van jongs af aan wil. Je komt naar dat stadion, dus je wilt daar ook gespeeld hebben", besluit de Enschedeër.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties