Eerste elftal

Met pijn spelende Vlap neemt absoluut geen rust tegen Fenerbahce: "Haha... dat nooit"

Met pijn spelende Vlap neemt absoluut geen rust tegen Fenerbahce: "Haha... dat nooit"

Michel Vlap kreeg vorige week donderdag tegen Riga FC rust. De aanvallende middenvelder kampt in een drukke periode met pijn aan zijn schaambeen. Ook zondag tegen PEC Zwolle was het de bedoeling dat Vlap de hele wedstrijd op de bank zou blijven. In jacht op de 2-1 besloot trainer Joseph Oosting de 26-jarige Fries echter toch in te wisselen.

Vlap heeft al weken last van zijn schaambeen. "Ik word er gek van. Iedereen weet dat ik een enorme liefhebber ben. Ik wil trainen, trainen en wedstrijden spelen", vertelt de middenvelder, dit seizoen vaak ingezet als linksbuiten, in gesprek met TC Tubantia.

In de 69e minuut kwam Vlap in het veld voor verdediger Mats Rots. "Ik wil niet zeggen dat het uit nood was, want ik zat bij de wedstrijdselectie en dan kun je in principe spelen, maar dat was eigenlijk niet de bedoeling. We proberen de piekbelasting er wat vanaf te halen en daardoor hadden we de focus gelegd op donderdag tegen Fenerbahce", zegt de man die in de blessuretijd zijn vrije trap via de paal en doelman Schendelaar in het doel zag belanden.

Meer spelers van FC Twente kampen met pijntjes en blessures. "Mensen moeten niet vergeten dat we na drie weken al onze eerste wedstrijd speelden. Daardoor moeten we constant balanceren in het fysieke gedeelte en dat doet wat met je lijf. Of ik dan donderdag tegen Fenerbahçe maar weer rust moet nemen? Haha.. dat nooit", besluit Vlap. Aankomende donderdag om 19:00 uur speelt FC Twente tegen Fenerbahce. Het duel in Istanbul wordt live uitgezonden door Veronica. Er zullen 350 uitsupporters aanwezig zijn.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties