Eerste elftal

Mogelijke transfer Weghorst naar FC Twente zorgt voor commotie: "Geen speler van Oranje die zoveel tegenstrijdigheid oproept"

Mogelijke transfer Weghorst naar FC Twente zorgt voor commotie: "Geen speler van Oranje die zoveel tegenstrijdigheid oproept"

Wout Weghorst speelde in het verleden bij Heracles, maar wil al sinds jongs af aan niets liever dan voor FC Twente voetballen. Met het vertrek van Manfred Ugalde werd er nog even contact g gelegd met de spits uit Borne, maar uiteindelijk werd Myron Boadu gehuurd van AS Monaco. Ook technisch directeur Arnold Bruggink heeft zich uitgelaten over Weghorst en aangegeven dat hij de spits graag bij de Tukkers ziet spelen. Al is de vraag of de spelers wel past bij FC Twente.

De spits wekt namelijk verschillende meningen op. "Er is geen speler van Oranje - met Depay als goede tweede - die zoveel tegenstrijdigheid oproept als Wout Weghorst uit Borne", schrijft Leon ten Voorde in de TC Tubantia. Het contrast met 'onze' Wout Brama is dan ook groot. "Je hebt als supporter net afscheid genomen van de knuffelbeer Wout Brama en dan krijg je de irritante Wout Weghorst er voor terug: dat is nogal een verschil."

Weghorst is een echte vechtersbaas in het veld en wil niets anders dan winnen. "Volgens mijn informatie heeft Wout nooit een medespeler over de tafel gesleept, de rechtsback aan zijn haren getrokken, of blaffend geëist dat de linkspoot op de knieën moest omdat hij een bal niet had breed gelegd. Ik sluit alleen niet uit dat hij na zo’n sofwedstrijd als bij NEC de kleedkamer had verbouwd"

Er moet rekening worden gehouden met de manier waarop de speler bekend staat. "Je haalt met Wout Weghorst wel iets in huis, om dat zo maar eens te zeggen. En daar moet je als club, medespeler, staf en supporter wel mee om kunnen gaan." Het belangrijkste is dat de transfer snel zal plaatsvinden. "Wat je ook van zijn eventuele komst naar FC Twente vindt: de gedachte prikkelt en fascineert. Het is alleen nu, of nooit", besluit Ten Voorde.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties