Eerste elftal

'Moordaanslag' Hilgers opent oude wond bij Hugo Borst

'Moordaanslag' Hilgers opent oude wond bij Hugo Borst

Hugo Borst heeft geen goed woord over voor de overtreding van Mees Hilgers op PSV-aanvaller Lozano. De meest bekende Sparta-supporter van Nederland noemt de overtreding van de centrale verdediger van FC Twente op de Mexicaan zelfs een moordaanslag. In zijn column in het Algemeen Dagblad geeft Borst zijn ongezouten mening over het voorval dat al dagen het onderwerp van gesprek is. Niet alleen vanwege de hardheid van de tackle, maar ook het feit dat scheidsrechter Allard Lindhout er eerst geel in zag.

"Heel soms is een fout, een blunder helemaal niet leuk. Scheidsrechter Allard Lindhout die zaterdagavond geel gaf aan FC Twente-verdediger Mees Hilgers na een moordaanslag op de benen van Hirving Lozano." De VAR greep uiteindelijk in waarna Hilgers het veld moest verlaten. "Gelukkig maar. Hoe kun je de ernst van zo’n overtreding missen?"

De overtreding van Hilgers roept bij Borst herinneringen op van een voorval uit 2004 die heel Nederland shockeerde. "Op ESPN is nu een documentaire te zien over de voetballer die negentien jaar geleden invalide werd getrapt in het stadion van Sparta" Hij doelt hiermee op Niels Kokmeijer (sc Heerenveen) die door een schandalige overtreding van Sparta-speler Rachid Bouaouzan uit de wedstrijd werd getrapt.

Het gevolg van de horrortackle was dat Kokmeijer zijn carrière als profvoetballer op moest geven. Iets dat hier ook zomaar had kunnen gebeuren als Lozano niet zo slim was geweest om op te springen. "Lozano ontsnapte dit weekend aan een vroeg einde van zijn loopbaan, omdat hij niet ‘vast stond’ maar in beweging was", besluit Borst.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties