Eerste elftal

Mossou snapt niets van Zerrouki-adoratie: "Eindelijk van dat gezeik af"

Mossou snapt niets van Zerrouki-adoratie: "Eindelijk van dat gezeik af"

Nog maximaal zeven wedstrijden en dan zit de tijd van Ramiz Zerrouki bij FC Twente er op. De middenvelder maakt de overstap naar Feyenoord waar voor hem een contract klaar ligt voor de duur van vijf seizoenen. Het enige dat nog roet in het eten kan gooien is de medische keuring. Met de overgang heeft Zerrouki zijn droomtransfer te pakken en heeft Feyenoord-trainer Arne Slot zijn droomkandidaat binnen.

Het heeft de Rotterdammers veel moeite gekost om Zerrouki binnen te halen. De strijd om zijn handtekening begin al afgelopen zomer toen hij de opvolger moest worden van Fredrik Aursnes. Dit mislukt en ook in de winterstop greep Feyenoord mis. Nu is er eindelijk een akkoord over een vast bedrag van ruim zeven miljoen euro. Dat bedrag kan nog oplopen door bonussen.

AD-journalist Sjoer Mossou is blij dat er eindelijk duidelijkheid is, want de Zerrouki-soap begon hem een beetje op z'n zenuwen te werken. "Ik denk wel dat Zerrouki een goede speler is. Maar ik vind wel dat het in de winterstop door Feyenoord zelf zo groot werd gemaakt, dat het merkwaardig werd. Dat je dacht: Er zijn toch wel meer spelers in de wereld dan Zerrouki? Nu hebben ze hem gelukkig binnengehaald, zijn we eindelijk van dat gezeik af. Ik vond het een hele merkwaardige soap."

"Ik denk dat dit komt omdat Slot op een hele andere manier naar voetballers kijkt", vervolgt Tim Niehe van de podcast De Derde Helft. "Hij heeft natuurlijk een paar van die hele dure data-accounts. Die heeft hij samengevoegd en daar kwam één gouden speler uit, dat is dan Zerrouki. Wat ik geniaal vind, Zerrouki is de opvolger van Kökcü. Eigenlijk wordt een speler altijd gehaald als de andere speler verkocht is, laat staan bij een aankoop van acht miljoen. Ik vind het wel geweldig beleid."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties