Eerste elftal

Moussou geniet van geweldig 'kabaal' in de Veste en ziet overeenkomst met Feyenoord

Moussou geniet van geweldig 'kabaal' in de Veste en ziet overeenkomst met Feyenoord

FC Twente speelt zondag de vijfde thuiswedstrijd van het seizoen. Eerder werd al gewonnen van PEC Zwolle, Ajax, Vitesse en sc Heerenveen en nu komt Feyenoord op bezoek. Het is al even geleden dat FC Twente een competitiewedstrijd in De Grolsch Veste verloor. De laatste keer was op 7 mei 2022, toen met 1-2 werd verloren van Fortuna Sittard. Sindsdien won FC Twente achttien keer, speelde het viermaal gelijk en werd er geen enkele keer verloren in Enschede.

"Het is een geweldig stadion met een geweldig publiek. Ze zijn daar logischerwijs heel erg sterk", zegt Sjoerd Mossou bij de AD Voetbalpodcast. Hoe kan dat dan? "Het is al langer zo. Ze hebben natuurlijk ook mindere jaren gehad, maar ook in de periode rond 2010 was De Grolsch Veste ook al bijna een onneembare vesting. Dat is een beetje hetzelfde als wat Feyenoord in De Kuip voelt en PSV en Ajax in de normale jaren thuis ook wel hebben."

"Het is een combinatie tussen een goede ploeg hebben die veel kwaliteit heeft voor eredivisieniveau en het gevoel dat je een publiek achter je hebt staan die je ook over dode punten heen helpt. Die combinatie is goud waard. Het is ook een heerlijk stadion qua kabaal. Het is altijd een enorm kabaal met dat Vak-P en de rest van het stadion dat meedoet."

"Bovendien is bij Twente het chagrijn van een aantal jaar geleden, toen heel Nederland zich ergerde aan het beleid daar en er ook heel veel chagrijn was in Twente over de prestaties, helemaal weg. Feyenoord heeft dat in extremere mate. De sfeer in De Kuip, dat heb je in De Grolsch Veste ook. Er zit geen opgekropte frustratie meer bij, mensen zitten gewoon echt te genieten, iedere wedstrijd opnieuw", aldus Mossou.

Aan het begin van het seizoen waren er wat twijfels over de creativiteit van FC Twente, met name vanaf de flanken. Is de ontwikkeling van FC Twente Mossou meegevallen? "Ik had het wel ongeveer zo verwacht. Het staat prima met Steijn en Vlap. Maar in wedstrijden die op slot zitten, hebben ze net iets minder individuele kwaliteit dan vorig jaar, waardoor ze het nog iets meer van het teamspel moeten hebben. Als dat niet lukt, dat is ook al een paar keer gebleken, stokt het ook. Ik denk dat Twente opgeteld en afgetrokken ongeveer vergelijkbaar is met vorig jaar en het hartstikke goed doet. Ze doen het meer dan goed als ze in de top vier eindigen. Dat gaat volgens mij ook lukken. Twente hoort wel bij de kopgroep", besluit Mossou.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties