Eerste elftal

Mulder bewondert unieke vriendschap tussen FC Twente en Schalke 04: "Deze band is heel bijzonder"

Mulder bewondert unieke vriendschap tussen FC Twente en Schalke 04: "Deze band is heel bijzonder"

Youri Mulder speelde in zijn hele loopbaan slechts voor twee clubs, FC Twente en Schalke 04. Vandaag staan de twee clubs tegenover elkaar in een vriendschappelijke wedstrijd. Mulder blikt terug op zijn tijd bij de clubs en bewondert de unieke vriendschap tussen de Nederlandse en Duitse supporters.

Van 1990 tot 1993 was Mulder speler van FC Twente. Daarna maakte hij de overstap naar Schalke 04 waar hij tot 2002 actief was als topschutter. "De band tussen de supporters van beide clubs is heel bijzonder. Je leeft deze vriendschap. Als Schalke 04 in de Veltins Arena speelt, zijn er FC Twente fans aanwezig en in de Grolsch Veste zijn er altijd Schalke 04 fans. Het is geweldig dat ze zo goed met elkaar overweg kunnen", vertelt Mulder op de clubsite van Schalke 04.

Mulder is voor beide clubs actief geweest als staflid. Hij was bij FC Twente en Schalke 04 assistent van de trainer. Hij herkent veel overeenkomsten tussen beide clubs. "De belangrijkste overeenkomsten van de clubs zijn de bezoekersaantallen. Bij thuiswedstrijden zijn de Veltins Arena en Grolsch Veste altijd uitverkocht, in goede en slechte tijden zijn de fans er altijd".

FC Twente heeft zelfs een fanclub van Schalke 04, genaamd Blau und Weiss Enschede. De fanclub is al actief sinds het midden van de jaren negentig. "Ik ken de oprichters van de fanclub, ze zijn al heel lang fan van Schalke 04. Ze besloten op een gegeven moment dat ze een fanclub wilde oprichten, en toen groeide het snel. Vandaag de dag hebben ze meer dan 300 leden. Bij alle wedstrijden, thuis of uit, in Duitsland of waar dan ook in Europa: Blau und Weiss Enschede is er altijd bij", besluit Mulder.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties