Eerste elftal

Naam Mees Hilgers zingt rond bij het Nederlands Elftal

Naam Mees Hilgers zingt rond bij het Nederlands Elftal

De naam van FC Twente-verdediger Mees Hilgers werd vorige week genoemd toen Lutsharel Geertruida af moest haken bij het Nederland Elftal. Toch besloot Koeman om geen vervanger op te roepen voor de Feyenoord-verdediger. Opvallend is dat de bondscoach deze interlandperiode geen enkele speler heeft opgeroepen van buiten de traditionele top drie. Hoe denkt Twente-speler Youri Regeer daarover?

"De bondscoach maakt die keuzes omdat hij denkt dat dit de sterkste selectie is. Als dat alleen spelers uit de top drie zijn, dan is dat zo", aldus middenvelder van FC Twente in gesprek met Voetbalzone. "Tuurlijk zal de bondscoach ook de clubs daaronder in de gaten houden, maar ze zitten in een fase met belangrijke wedstrijden. Dan snap ik wel dat hij geen grote veranderingen wil in de groep."

Iets waar Regeer ook begrip voor heeft, is dat de naam van Mees Hilgers inmiddels rond zingt bij Oranje. "Mees doet het goed. Hij zal vast in de gaten worden gehouden door de bondscoach. Op dit moment heeft hij alleen besloten om dat niet te doen. Als Mees zo doorgaat, komt die kans vanzelf een keer."

Dat Koeman niet schuwt om jong talent de kans te geven bleek wel uit de selectie van de nog maar 17-jarige Ajax-verdediger Jorrel Hato. Hij kreeg tegen Ierland nog geen speelminuten, maar daar kan dinsdag verandering in komen als het inmiddels geplaatste Oranje gaat spelen tegen Gibraltar. De ploeg die zaterdag met 14-0 verloor van Frankrijk.

Poll

Verdient Hilgers een oproep van bondscoach Ronald Koeman?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties