Eerste elftal

NEC gewaarschuwd mocht het voorkomen, FC Twente op hoge plek in klassement van gepakte punten na achterstand

NEC gewaarschuwd mocht het voorkomen, FC Twente op hoge plek in klassement van gepakte punten na achterstand

Meerdere malen kwam FC Twente dit seizoen op achterstand, waaronder de wedstrijd tegen AZ met 0-1. Ook tegen Excelsior kwam het achter, maar wist het dit om te draaien in een overwinning. De Tukkers gaan zaterdag op bezoek bij NEC, waar tegen het in het vorige duel van de eredivisie in een bizarre wedstrijd gelijk speelde met 3-3. Het blijkt dat de club uit Enschede goed presteert in de eredivisie nadat het op achterstand komt. Mocht FC Twente op achterstand komen, is NEC gewaarschuwd.

Tijdens de wedstrijd in de Grolsch Veste tegen NEC kwam het op voorsprong door een goal van Sem Steijn, echter keek het na 65 minuten voetballen aan tegen een achterstand van 1-3. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd na een stormende slotfase in 3-3. Ook tegen Sparta Rotterdam en FC Utrecht speelden de Tukkers gelijk nadat het op achterstand kwam.

Tegen AZ en Excelsior werd er zelfs gewonnen, kortom van toeval is niet meer te spreken. Ook de statistieken vertellen ons dat FC Twente veel punten pakt na een achterstand. Er werden maar liefst negen punten gewonnen, hiermee staan de Tukkers derde in de ranglijst. Excelsior, met tien punten, en Heracles Almelo met elf punten staan boven de club uit Enschede in het klassement.

De tegenstander van zaterdagmiddag, NEC, staat ook in de ranglijst. De ploeg van Rogier Meijer wist zes punten te pakken nadat het op achterstand is gekomen. Hiermee bevindt de ploeg zich op de vierde plek in het klassement. Dit belooft veel voor de komende wedstrijd tegen NEC, aangezien beide ploegen al eerder hebben bewezen terug te kunnen komen van een achterstand.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties