Eerste elftal

'Never change a winning team' of toch gaan voor Eiting? "Verwacht geen wisselingen"

'Never change a winning team' of toch gaan voor Eiting? "Verwacht geen wisselingen"

Het beoogde middenveld bij FC Twente lijkt te bestaan uit Carel Eiting, Michal Sadílek en Sem Steijn. Tegen Ajax begon trainer Joseph Oosting echter nog met Mathias Kjolo in de basis. Eiting, die nog maar twee weken meetrainde bij FC Twente, moest nog op de bank beginnen. Gaat er tegen RKC Waalwijk wel wat veranderen op het middenveld?

Oosting wil niet verklappen of hij zijn opstelling gaat wijzigen ten opzichte van vorig weekend tegen Ajax. "Wij proberen iedere wedstrijd te kijken: waar kunnen we wat halen en waar moeten we verdacht op zijn?", vertelt de oefenmeester in gesprek met RTV Oost. "We hebben wat dingen getraind. Ik wil straks nog een rondje doen met mijn stafleden van hoe of wat. Men zegt vaak: 'Never change a winning team'." Maar kan de opstelling anders zijn? "Dat kan. Dat lijkt nu heel geheimzinnig, maar dat is het niet", aldus Oosting.

Wel of geen verandering?

Komt er nou wel of geen verandering in de basiself? Clubwatcher Leon ten Voorde denkt van niet. "Ik kan me niet voorstellen dat als er geen blessures bijkomen, hij wat gaat veranderen", zegt Ten Voorde bij de podcast De Ballen Verstand van TC Tubantia. "Sommige processen moet je gewoon laten ontstaan. Eiting komt echt wel in die ploeg."

"Je zag het aan Ajax vorige week. Die beginnen met twee jongens die elkaar helemaal niet kennen. Zo werkt het niet. Je moet vasthouden aan de herkenbaarheid. Kjolo en Sadílek hebben inmiddels al enkele keren met elkaar gespeeld en hebben twaalf punten met elkaar gepakt. Kjolo doet het ook gewoon goed, dus er is voor een trainer geen reden om te gaan wisselen. Ik verwacht geen wisselingen", besluit Ten Voorde.

Vermoedelijke opstelling

De verwachting is dat dezelfde elf namen op het veld staan als tegen Ajax: Unnerstall, Sampsted, Hilgers, Pröpper, Regeer, Kjolo, Sadílek, Steijn, Rots, Ugalde en Vlap. Of zou jij toch gaan voor Eiting in de basis? Laat het hieronder weten.

Poll

Vasthouden aan Kjolo of Eiting in de basis zetten?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties