Eerste elftal

Niet de KNVB, maar de clubs kozen voor wijziging Europese play-offs

Niet de KNVB, maar de clubs kozen voor wijziging Europese play-offs

De KNVB heeft besloten om de Europese play-offs aan te passen. Vanaf het komende seizoen worden de halve finales en de finale niet gespeeld over twee wedstrijden, maar slechts één. In de halve finale speelt de hoogst genoteerde uit de reguliere competitie thuis en hetzelfde geldt voor de finale. Hiermee zijn bestaan de Europese play-offs vanaf nu uit een totaal van slechts drie wedstrijden.

Jan Bluyssen, manager competitiezaken van de KNVB, legt in een verklaring uit waarom er voor deze wijziging is gekozen. "We zien dat de animo bij de halve finale qua publiek wat minder is. Dat is een reden om te zeggen: laten we het spannender maken. In plaats van een uit- en thuiswedstrijd doen we één halve finale en dan laten we de winnaars direct zondag in de finale tegen elkaar spelen. Dat is meteen allesbeslissend."

De reden die Bluyssen aanvoert is niet van toepassing op FC Twente. Zowel de halve finale als de finale waren volledig uitverkocht. Ook Sparta had een uitverkocht huis tijdens de heenwedstrijd van de finale tegen FC Twente. Maar er is nog een reden. "Daarnaast verhoogt het ook de kans dat het best geklasseerde team in de competitie ook daadwerkelijk het ticket voor de Europese deelname pakt."

Hij benadrukt dat het niet de KNVB is die heeft gekozen voor deze wijziging. "Dit is niet iets wat we als KNVB zelf beslissen. We komen met een idee, dat leggen we aan de clubs voor en daarvan wordt gezegd: goed idee, laten we dat doen." De clubs hebben besloten om de play-offs om promotie/degradatie niet aan te passen. De wedstrijden blijven bestaan uit een heenwedstrijd en een return.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties