Eerste elftal

"Niet uit het oog verliezen dat er een oud Twente bestaat"

"Niet uit het oog verliezen dat er een oud Twente bestaat"

Aankomende vrijdag zal rechter Maarten Heinemann uitspraak doen in het kort geding dat FC Twente tegen de KNVB heeft aangespannen om degradatie naar de Jupiler League aan te vechten. Gerard Nijkamp, technisch directeur van PEC Zwolle, raadt de Enschedese club echter alsnog aan om de sanctie te accepteren en te stoppen met het aanvechten van de sanctie van de licentiecommissie.

[google]"Ik denk dat er een heel goed voorstel ligt en ik hoop dat de mensen in Twente wijs genoeg zijn om dat toch te gaan accepteren", aldus Nijkamp tegenover RTV Zoo over het 'verstrekken' van een nieuwe licentie waardoor FC Twente degradeert naar de Jupiler League. "Dan kan iedereen door: FC Twente, De Graafschap en de hele Eredivisie, het hele voetballandschap in Nederland."

Volgens Nijkamp is de sanctie van de licentiecommissie, waarmee FC Twente degradeert, een gepaste straf voor de Enschedese club. "Ik lees overal dat je het oude FC Twente en het nieuwe FC Twente hebt. Het nieuwe Twente verdient de credits voor wat ze hebben gedaan. Maar we mogen niet uit het oog verliezen dat er ook nog een oud Twente bestaat, qua bestuurders, die dingen hebben gedaan die we allemaal weten. En daar moet je op een gegeven moment toch voor boeten", besluit de technisch directeur.

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties