Eerste elftal

“Nilis kon dit, en Zidane... maar verder?”

“Nilis kon dit, en Zidane... maar verder?”

Hakim Ziyech is bezig aan zijn laatste wedstrijden in de Eredivisie. Nog vijf wedstrijden kan FC Twente van de fenomenale middenvelder genieten, waarna hij hoogstwaarschijnlijk naar het buitenland vertrekt. Tegen Willem II liet de linkspoot opnieuw zien van onschatbare waarde te zijn door twee doelpunten te maken. Zijn tweede vrije trap, vanaf links genomen en in de rechter kruising gekruld, was de mooiste treffer van de avond.

[google]FC Twente-trainer René Hake zit na de wedstrijd nog steeds vol ongeloof. “Nilis kon dit, en Zidane... maar verder?”, vraagt hij zich af in De Twentsche Courant Tubantia. “Voor de wedstrijd bij de minuut stilte keek ik op de schermen naar de beelden van Johan Cruijff. En dan zie je in de wedstrijd een speler dingen doen die je bijna een ode zou kunnen noemen aan de grootste van allemaal.”

Ziyech heeft nog een contract tot medio 2018 bij FC Twente, maar de kans dat vertrekt is aanzienlijk groter dan de kans dat hij blijft. Tot die tijd moeten de FC Twente-supporters en de neutrale voetballiefhebber nog maar genieten van de kunsten van de Marokkaans international. “Laten we blij zijn dat we zo'n speler met deze genialiteit nog in de eredivisie hebben. En dat hij voor FC Twente speelt”, besluit Hake.

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties