Eerste elftal

Noodbevel uitgevaardigd door gemeente Hengelo uit vrees supportersgeweld

Noodbevel uitgevaardigd door gemeente Hengelo uit vrees supportersgeweld

De gemeente Hengelo heeft donderdagavond een noodbevel uitgevaardigd uit vrees voor rellen tussen supporters van FC Twente en Hammarby IF. Nadat de Zweden werden geweerd uit de binnenstad van Enschede middels een noodverordening, trok een deel naar Hengelo. Hengelo koos voor deze optie nadat het signalen had ontvangen dat beide supportersgroepen elkaar zouden gaan treffen. En dan niet om samen een biertje te drinken.

"Dit bevel is ook van toepassing op groepen die zich gedragen als voetbalsupporter en uit zijn op een gewelddadige confrontatie met andere voetbalsupporters", aldus een woordvoerder van de gemeente Hengelo die met het noodbevel de eigen inwoners wil beschermen tegen mogelijk geweld. Tot nu toe is er nog niemand aangehouden en zijn de gevreesde confrontaties uitgebleven.

Het noodbevel is woensdagavond om 23:15 ingegaan en zal duren tot donderdagochtend 10:00 uur. Vanavond om 20:00 uur wordt de wedstrijd FC Twente - Hammarby IF afgetrapt. Voor de supporters uit Zweden is een speciale fanzone ingericht. Na de wedstrijd mogen ze net als woensdag niet het centrum van Enschede in. De verwachting is dat een deel weer naar Hengelo zal trekken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties