Eerste elftal

“Normaal doen, niet te veel poespas", Oosting voelt zich thuis in Twente

“Normaal doen, niet te veel poespas", Oosting voelt zich thuis in Twente

Joseph Oosting is de nieuwe trainer van FC Twente. Hij volgt Ron Jans op en heeft dus ‘grote schoenen te vullen’. Na drie wedstrijden en drie overwinningen neemt het Dagblad van het Noorden de balans op en deelt Oosting zijn eerste ervaringen.

“De sfeer in de groep is goed. Ook dankzij de vorige trainer.” Wat is zijn stijl van leidinggeven, hoe staat hi voor de groep? "Oosting geeft aan niet van vooroordelen te houden, omdat hij daar zelf ook wel eens mee te maken krijgt. Hij krijgt dan te horen van: “Jij bent van het kamp, een Oosting. Het oordeel is er al, zonder dat zij mij kennen. Ik hou daar niet van. Ik beoordeel al mijn jongens op vandaag. Niet op gister of eergister, of wat ze ooit fout hebben gedaan.”

De weg naar de top van het Nederlandse trainersgilde was een lange voor de huidige FC Twente trainer. Hij werd meermaals door de KNVB afgewezen. Na lang aandringen lukte het hem deel te nemen aan de hoogste trainerscursussen en hoofdtrainer te worden. Bij het duel van FC Twente tegen Hammarby IF kwam dan het besef: “hier heb ik het allemaal voor gedaan.”

Lof

Over zijn nieuwe club, FC Twente, heeft hij alleen maar lof. “Ik ben heel trots dat ik bij deze club mag werken. De regio past bij mijn karakter. Normaal doen, niet te veel poespas. Daar houd ik van.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties